Kunefe (zoete deegsliertjes) à la Siham
“Als ik tijdens de ramadan boodschappen doe, kom ik met tassen vol terug. Ik heb dan overal zin in.” Gedurende de ramadan delen onze kijkers hun favoriete recepten die je tijdens de ramadan kan klaarmaken. En die natuurlijk ook lekker zijn als je niet meedoet aan deze vastenmaand.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 6-
•kadayif (engelenhaar filodeeg)
-
1 kgsuiker
-
1 lwater
-
400 ghoning
-
250 groomboter (gesmolten)
-
•mozzarella
-
•verse Turkse kaas (feta gebrokkeld)
-
•pistachenoten
-
•granaatappel
-
•granaatappelsiroop
-
•limoen
-
•vanille-ijs
-
•bakvorm
-
Eerst kook je het water met de suiker en het schijfje limoen 20 minuten. Niet te lang doorkoken anders wordt deze te dik en te zoet. 2. Je doet het vuur uit en doet de honing erbij en laat het afkoelen.
-
De kadayif maak je vochtig met gesmolten roomboter.
-
Vet de bakvorm in en leg dan een laag kadayif op de bodem. Goed aandrukken en dan bedekken met een laagje mozzarella en feta en vervolgens weer een laagje kadayif. Je bakt deze een half uur op 160 graden af.
-
Laat de taart afkoelen en giet dan zachtjes het suikerwater er overheen tot de taart vochtig genoeg is.
-
Maal een beetje pistachenoten.
-
Serveer de kunefe met gemalen pistache noten, een beetje graanappelsiroop, verse granaatappel en vanille-ijs.
- Eet smakelijk!