Labne uit het Midden-Oosten
De melkboer is terug van weggeweest. Marten Verdenius rijdt weer ouderwets langs de pleinen in Amsterdam om verse melk en andere zuivelproducten te venten. Culinair schrijver Nadia Zerouali neemt een kijkje in Martens keuken en maakt een lekker gerecht met een van zijn zuivelproducten.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
•herfstgroenten (bijv. bloemkool, pompoen, zoete aardappel)
-
2verse bollen knoflook
-
•½ l labne (of hangop)
-
•raapzaadolie
-
•gevriesdroogde stukjes framboos
-
•geroosterde amandalstukjes
-
•peper en zout
-
•½ bosje verse tijm
-
1zak Arabisch flatbread
-
Benodigdheden•Barbecue
-
Was en droog de groenten en leg ze samen met de bollen knoflook in hun geheel op de hete BBQ. Laat ze afgedekt in ca. 40 minuten (afhankelijk van de hitte en de grote van de groenten) gaar worden.
-
Verdeel ondertussen de labne in 3 porties.
-
Draai met licht ingevette handen kleine bolletjes van 1 deel labne. Wentel ze door wat framboos- en/of amandelstukjes.
-
Spreid een deel labne in een gelijkmatige laag uit over een bordje, besprenkel met wat olie en bestrooi met wat peper, zout, framboos- en/of amandelstukjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm en strooi over de labne.
-
Spreid de rest van de labne in een laag uit over een grote schone plank of schaal.
-
Schil de pompoen en zoete aardappel en snijd deze in plakjes. Verdeel de bloemkool in roosjes.
-
Plop de teentjes knoflook uit hun velletje.
-
Verdeel alles over de labne op de plank of schaal.
-
Besprenkel royaal met wat olie, bestrooi met wat peper, zout en tijmblaadjes.
-
Strooi er op het laatst wat amandelstukjes over.
-
Serveer met het flatbread.
- Eet smakelijk!