Lasagne met spinazie en zalm

Op deze maandag maakte chef-kok Ramon Brugman een lekkere snelle maaltijd: lasagne met spinazie en zalm. En daar maakt hij nog een salade bij van bleekselderij met gorgonzola en appel.

Gerecht Vis
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Ingrediënten Lasagne
    300 g
    gerookte zalm
  • 500 g
    spinazie
  • 100 ml
    crème-fraîche
  • 100 ml
    room
  • 1
    ui
  • 1
    teen knoflook
  • 100 g
    kappertjes
  • 12
    stuks lasagne blaadjes
  • 1
    blok Parmezaanse kaas
  • Ingrediënten salade
    1
    bleekselderij
  • 150 g
    Gorgonzola
  • 50 g
    walnoten
  • 1
    zure appel
  • 3
    augurken
  • Ingrediënten dressing
    100 ml
    augurken sap
  • 250 ml
    mayonaise
  • 1/3
    bosje dille
  1. Snij de ui, kappertjes en de knoflook. Bak ze in een beetje olijfolie. 

  2. Doe de spinazie er door heen samen met de room en de crème-fraîche. Breng dit aan de kook. 

  3. Maak op smaak met zout en peper.

  4. Leg laagjes: eerst de spinazie, dan lasagne-vel, dan de gerookte zalm en bouw zo de lasagne op. Als laatste rasp je er Parmezaanse kaas over heen. 

  5. Bak de lasagne 40 minuten op 150 graden. 

  6. Vervolgens maak je de salade. Haal hiervoor  de draden uit de bleekselderij, snijd de bleekselderij in kleine stukjes. 

  7. Rooster de walnoten. 

  8. Schil de appel en snijd deze fijn. Snij de augurk en de kaas ook in blokjes. 

  9. Meng alles door elkaar samen met de dressing. Breng op smaak met zout en peper.

  10. Snij de dille fijn en roer door de rest van de ingrediënten.

  11. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.