Lasagne met spinazie en zalm
Op deze maandag maakte chef-kok Ramon Brugman een lekkere snelle maaltijd: lasagne met spinazie en zalm. En daar maakt hij nog een salade bij van bleekselderij met gorgonzola en appel.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Ingrediënten Lasagne300 ggerookte zalm
-
500 gspinazie
-
100 mlcrème-fraîche
-
100 mlroom
-
1ui
-
1teen knoflook
-
100 gkappertjes
-
12stuks lasagne blaadjes
-
1blok Parmezaanse kaas
-
Ingrediënten salade1bleekselderij
-
150 gGorgonzola
-
50 gwalnoten
-
1zure appel
-
3augurken
-
Ingrediënten dressing100 mlaugurken sap
-
250 mlmayonaise
-
1/3bosje dille
-
Snij de ui, kappertjes en de knoflook. Bak ze in een beetje olijfolie.
-
Doe de spinazie er door heen samen met de room en de crème-fraîche. Breng dit aan de kook.
-
Maak op smaak met zout en peper.
-
Leg laagjes: eerst de spinazie, dan lasagne-vel, dan de gerookte zalm en bouw zo de lasagne op. Als laatste rasp je er Parmezaanse kaas over heen.
-
Bak de lasagne 40 minuten op 150 graden.
-
Vervolgens maak je de salade. Haal hiervoor de draden uit de bleekselderij, snijd de bleekselderij in kleine stukjes.
-
Rooster de walnoten.
-
Schil de appel en snijd deze fijn. Snij de augurk en de kaas ook in blokjes.
-
Meng alles door elkaar samen met de dressing. Breng op smaak met zout en peper.
-
Snij de dille fijn en roer door de rest van de ingrediënten.
- Eet smakelijk!