Carpaccio van vis met sap

culinair expert
Alain Caron
Carpaccio van vis met sap (20)
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
3 personen

Marjolein en Luuk hebben samen een sapkar en -bar. Alain laat zich bij hen verrassen door vitamines en mineralen in verschillende mixen! En kookt daar ook iets lekkers bij.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 400 g
    Corvina visfilet
  • 2
    uien
  • 60 g
    roomboter
  • 20 g
    gekonfijte citroen
  • 4
    kleine stukken witlof
  • snufje kaneel
  • 1
    citroen
  • 4
    eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1
    eetlepel walnootolie
  • zout en peper
  • 3
    eetlepels gember kurkuma sap ( of van gember en kurkuma, 2 gram van elk)

Bereiding

  1. 1

    Snij de vis in dunne plakken en bewaar dit op een plateau. En snij de ui in reepjes. Snij de citroen zeer kleine blokjes (brunoise).

  2. 2

    Haal de blaadjes van de witlof. Bak deze in 2 eetlepels olijfolie tot ze gaar zijn. Zet dan apart. 

  3. 3

    Bak de uitjes in de roomboter tot ze glazig zijn en bewaar deze ook. 

  4. 4

    Voor de dressing mix je de rest van de olijfolie, de walnootolie de kaneelpoeder, de gember en de kurkuma en de sap van 1 citroen. 

  5. 5

    Voor de presentatie leg je wat van de gebakken witlof blaadjes op het bord. Leg daarboven op de plakjes vis zodat je de witlof niet meer ziet. 

  6. 6

    Daarboven op komt de ui en de gekonfijte citroen. En besprenkel het geheel met de dressing en naar smaak nog wat peper en zout. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!