Carpaccio van vis met sap
Marjolein en Luuk hebben samen een sapkar en -bar. Alain laat zich bij hen verrassen door vitamines en mineralen in verschillende mixen! En kookt daar ook iets lekkers bij.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4-
400 gCorvina visfilet
-
2uien
-
60 groomboter
-
20 ggekonfijte citroen
-
4kleine stukken witlof
-
•snufje kaneel
-
1citroen
-
4eetlepels olijfolie extra vierge
-
1eetlepel walnootolie
-
•zout en peper
-
3eetlepels gember kurkuma sap ( of van gember en kurkuma, 2 gram van elk)
-
Snij de vis in dunne plakken en bewaar dit op een plateau. En snij de ui in reepjes. Snij de citroen zeer kleine blokjes (brunoise).
-
Haal de blaadjes van de witlof. Bak deze in 2 eetlepels olijfolie tot ze gaar zijn. Zet dan apart.
-
Bak de uitjes in de roomboter tot ze glazig zijn en bewaar deze ook.
-
Voor de dressing mix je de rest van de olijfolie, de walnootolie de kaneelpoeder, de gember en de kurkuma en de sap van 1 citroen.
-
Voor de presentatie leg je wat van de gebakken witlof blaadjes op het bord. Leg daarboven op de plakjes vis zodat je de witlof niet meer ziet.
-
Daarboven op komt de ui en de gekonfijte citroen. En besprenkel het geheel met de dressing en naar smaak nog wat peper en zout.
- Eet smakelijk!