Lasagne van courgette en aubergine

Vegetarisch & snel
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
129 personen

Sharon maakt een snelle vegetarische maaltijd: een lasagne van courgette en aubergine.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
6
  • 2
    courgettes
  • 2
    aubergines
  • 1
    ui
  • 1
    teentje knoflook
  • 1
    bosje basilicum
  • 6
    grote tomaten
  • 1
    rode paprika
  • 500 g
    champignons
  • 300 g
    olijven zonder pit
  • 500 g
    crème fraîche
  • 250 g
    buffelmozzarella
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 graden
     

  2. 2

    Snij de courgette en aubergine door de lengte in plakken van een halve centimeter dik. Vet een groot bakblik in met olijfolie en leg hier de plakken aubergine en courgette in besprenkel dit met olijfolie wat zout en peper. Bak dit 5 min in de oven
     

  3. 3

    Maal de champignons en de olijven fijn in een keukenmachine
     

  4. 4

    Ontdoe de tomaten van de zaadlijsten.

  5. 5

    Doe vervolgens de tomaten, ui, knoflook, paprika en het bosje basilicum in de keukenmachine en maal deze zo fijn mogelijk tot een mooie saus
     

  6. 6

    Als de aubergine en courgette klaar zijn, bouw je de lasagne als volgt op;  begin met het invetten van een ovenschaal met wat olijfolie, leg er dan een laagje tomatensaus in met daarop wat courgette, gehakte champignons met olijven en crème fraîche en eindig met een laagje aubergine. Herhaal dit tot de ovenschaal vol is.
     

  7. 7

    Snij de mozzarella in kleine blokjes en verspreid dit over de lasagne. Zet voor 15 tot 20min in de oven.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!