Fruit Spingrolls - Jetske van den Elsen

Lekkere fruit springrolls met zoet zure dip

Wist je dat je springrolls ook lekker zoet kan maken?! Kok Jetske ven den Elsen maakt springrolls met fruit en een smaakvol dipsausje. Lekker als ontbijt, lunch of dessert.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Lunch

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 2
  • Voor de springrolls
    3-4
    rijstvellen
  • verschillende soorten fruit naar smaak (Jetske gebruikt nu aardbeien, appels, mango, banaan, druiven)
  • een paar takjes munt
  • Voor de dipsaus
    sap van 1 limoen
  • kokosbloesemsuiker of palmsuiker naar smaak
  • 1/4 tl
    gochugaru (Koreaanse chili vlokken) (of vervangen door Pul Biber)
  1. Snijd het fruit in dunne plakjes en schijfjes. Haal de blaadjes munt van de takjes.

  2. Leg de rijstvellen kort in een diep bord met water. Het rijstvel wordt dan zachter.

  3. Leg al het fruit op het rijstvel en een paar blaadjes munt. Vouw de zijkanten van het vel naar binnen en rol het op.

  4. Voor de zoete zure dipsaus meng je het sap van 1 limoen, naar smaak kokosbloesemsuiker of palmsuiker en de gochugaru. Roer totdat het een gladde saus is.

  5. Serveer de springrolls met dip als ontbijt, lunch of dessert.

  6. Geniet van je fruit springrolls!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.