Verse springrolls met groenten en een frisse dip
Culinair expert Alain Caron maakt frisse Vietnamese springrolls. Gevuld met courgettebloemen, wortel en gember! Met daarbij een lekkere dip van crème fraîche en limoen.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
8rijstvellen
-
1courgette
-
2wortels
-
6witte koolbladeren
-
2tomaten
-
4courgette bloemen
-
6 takjesplatte peterselie
-
8 blaadjesbasilicum
-
8 takjesbieslook
-
120 gmesclun sla
-
•gember
-
8 blaadjesshiso
-
•citroen sojasaus
-
•sesamolie
-
Voor de crème4 elplantaardige crème fraîche
-
3 elmosterd
-
•rasp van een limoen
-
Begin met het snijden van de courgette, wortelen, bladeren van witte kool en bieslook in reepjes van 7 cm lang. Snijd de tomaten in fijne plakjes. Snijd de blaadjes van de courgette bloem in de lengte. Maak de gember schoon en snijd in fijne reepjes. Meng de groenten en voeg naar smaak sesamolie en sojasaus toe.
-
Per springroll neem je een rijstvel. Leg het vel 10 seconden in een bak met lauwwarm water. Leg het vel plat op een bord en doe er een klein beetje van de gesneden groenten op in het midden van het vel. Voeg de sla en de kruiden toe. Vouw de zijkanten naar binnen. Vervolgens vouw je de onderste helft, het lege deel, naar boven over de vulling. Rol strak op omhoog. Maak er een mooie rol van!
-
Als de springrolls zijn gerold, leg je ze op een groot bord met wat olie erop, zodat ze niet gaan plakken. Ga verder met het maken van de crème. Meng de crème fraîche met de mosterd en wat rasp van de limoen samen in een kom.
-
Leg 2 springrolls naast elkaar op een bordje en doe er wat crème tussen. Serveer direct.
- Eet smakelijk!