Lente salade met radijsjes, Utrechtse uitjes en knoflookvinaigrette
Deze frisse lentesalade van chef-kok Alain Caron is een kleurrijke mix van radijsjes, Utrechtse uitjes, eetbare bloemetjes en knoflookvinaigrette. Perfect voor een lichte lunch of als bijgerecht, vol smaak en voorjaarsgevoel!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
20radijsjes in verschillende kleuren, gewassen en klein gesneden
-
•Veel verschillende eetbare bloemetjes in verschillende kleuren
-
16bietenblaadjes
-
20dragonblaadjes
-
30jonge spinazieblaadjes
-
20basilicumblaadjes
-
•Platte peterselie
-
6blaadjes Lolo Rosso
-
8takjes dille
-
6tijmbloemen
-
12rozemarijnbloemen
-
20pepermuntblaadjes
-
20blaadjes veldsla
-
5blaadjes eikenbladsla
-
6takken waterkers
-
6augurken
-
1kleine gekonfijte citroenschil
-
1 elgrove mosterd
-
1 teenverse knoflook
-
Was alle sla en kruidenblaadjes grondig, droog ze en leg ze op keukenpapier om goed uit te lekken.
-
Snijd de radijsjes en augurken in kleine stukjes.
-
Snijd de gekonfijte citroenschil in kleine brunoise (blokjes).
-
Maak een vinaigrette door 3 el extra vierge olijfolie, 1 el grove mosterd, peper uit de molen en de fijngehakte knoflookteen te mengen.
-
Voeg de vinaigrette toe aan de radijsjes, augurken en citroenschil. Meng goed door.
-
Meng in een grote kom de kruiden- en slablaadjes door elkaar. Giet een deel van de vinaigrette over de salade en meng alles voorzichtig.
-
Leg een beetje van de salade in het midden van een plat bord en schenk er nog wat vinaigrette rondom om af te maken.
-
Tip van Alain: Koop of pluk vooral wat je lekker vindt! Hoe meer verschillende soorten sla en kruiden, hoe lekkerder de salade. Voeg gerust je eigen favoriete ingrediënten toe.
- Bonne appétit!!