3 minuten

Luxe croissants met kruidencrème en ham

Met verse croissants zit je altijd gebakken toch? Onze culinair expert Alain Caron maakt het Franse broodje voor kerst met een vulling van verse kruiden, ei en ham. 

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Lunch

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 8
    croissants
  • Voor de vulling:
    2 el
    mayonaise
  • 1 el
    mosterd
  • 1
    ei
  • 8 plakjes
    ham
  • 8 el
    geraspte kaas
  • 10 blaadjes
    munt
  • 1 handje
    Lollo Rosso sla
  • 2 tl
    paneermeel
  • 10 stokjes
    bieslook
  • zout en peper
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de croissants in de lengte doormidden.

  2. Begin met de vulling. Hak de kruiden en sla fijn en meg dit met het ei, de mayonaise, het paneermeel, de mosterd, de kaas. Voeg zout en peper nar smaak toe.

  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de onderkanten van de croissants (met de onderkant naar beneden) hier op.

  4. Verdeel de vulling over de onderkant van de croissants. Rol de ham in rolletjes en leg in het midden van elke croissant.

  5. Zet de bakplaat in de oven en bak de croissants 15-20 minuten, tot de vulling goudbruin is.

  6. Haal de onderkanten uit de oven en doe de bovenkant van de croissant erop. Eet smakelijk!

  7. Geniet van je croissants!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

1e3852e7-dc61-4e0d-9d6f-f39f35a8f86d.jpg