Snelle tosti uit de pan met kaas, tomaat en peer

Chef-kok Sharon de Miranda maakt een makkelijke lunch: een pantosti met peer, kaas en basilicum. En de topping? Een salade! Zo gemaakt en zo weer op. Lekker!

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Lunch

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 8 sneetjes
    brood naar keuze
  • 6 plakken
    kaas
  • 1
    peer
  • 100 gr
    sla naar keuze
  • 1
    rode ui
  • 2 el
    pesto
  • 2
    tomaten
  • 1
    komkommer
  • basilicum
  • roomboter
  1. Verwarm een ruime koekenpan en smeer 1 kant van de sneetjes brood in met wat roomboter. 

  2. Snijd de peer in dunne plakken.

  3. Doe op de niet besmeerde kant van 4 sneetje brood 1 plak kaas met daarop een paar plakjes peer, wat blaadjes basilicum en dan weer een plak kaas. Vervolgens leg je er een snee brood op met de bovenkant besmeert met boter.

  4. Pel en snijd de rode ui in halve ringen voor de salade. Snijd de tomaten en komkommer in blokjes. Meng alles met elkaar en voeg er pesto naar smaak aan toe.

  5. Bak de tosti’s in ongeveer 2 tot 3 minuten aan beide kanten lekker krokant in de warme koekenpan. Serveer de pantosti’s met de salade erop.

  6. Geniet van je pantosti met peer en een salade!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.