3 min

Zelfgebakken zachte witte puntjes met graskaas

Versgebakken broodjes zijn toch het allerlekkerste? Maak ze eens zelf! Onze chef Ramon laat je zien hoe gemakkelijk en snel je dat doet. Lekker met een paar royale plakken smeuïge graskaas. Gemaakt van de melk van koeien die na de winter voor het eerst weer de wei ingaan.  

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Voor- en bijgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 9
  • 300 g
    patent bloem
  • 180 ml
    lauw warme melk
  • 15 g
    verse gist of 5 g droge gist
  • 15 g
    suiker
  • 6 g
    zout
  • 30 g
    boter
  • 1
    ei (om te strijken)
  • graskaas
  1. Doe de bloem, gist, suiker en zout in een kom en begin met kneden. Leg de gist aan de andere kant dan de zout. Zorg er voor dat de melk op temperatuur is, dus lauwwarm. Voeg de melk bij de bloem. Kneed het deeg soepel en voeg beetje bij beetje de 30 gram boter eraan toe (in de machine hoor je het deeg in ongeveer 7 minuten soepel te kneden).

  2. Verdeel het deeg in 9 stukjes en bol ze op. Leg ze onder een doek en laat ze op een warme vochtige plek zo’n 20 minuten rijzen. Sla vervolgens de bolletjes goed plat en maak er puntjes van. Dek het weer af met een doek en laat 80 minuten rijzen op een warme vochtige plek.

  3. Bestrijk ze met losgeslagen ei. Verwarm de oven voor op 240 graden en bak de broodjes in 8 a 10 minden gaar. Als ze de oven uit komen bestrijk de broodjes nog met een klein beetje boter en laat ze goed afkoelen. Smeer de broodjes met verse boter en een paar lekkere plakken verse graskaas.

  4. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.