3 minuten

Zelfgebakken zachte witte puntjes met graskaas

Versgebakken broodjes zijn toch het allerlekkerste? Maak ze eens zelf! Onze chef Ramon Brugman laat je zien hoe gemakkelijk en snel je dat doet. Lekker met een paar royale plakken smeuïge graskaas. Gemaakt van de melk van koeien die na de winter voor het eerst weer de wei ingaan. Geduld is een goede zaak; want vanaf 15 mei kan je de echte en eerste graskaas van het jaar proeven!

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 9
  • 300 gram
    patentbloem
  • 180 ml
    lauwwarme melk
  • 15 gram
    verse gist (of 5 gram droge gist)
  • 15 gram
    suiker
  • 6 gram
    zout
  • 30 gram
    boter
  • 1
    ei (om te strijken)
  • graskaas
  1. Doe de bloem, gist, suiker en zout in een kom en begin met kneden. Leg de gist aan een andere kant dan het zout.

  2. Zorg ervoor dat de melk op temperatuur is, dus lauwwarm. Voeg de melk bij de bloem. Kneed het deeg soepel en voeg er beetje bij beetje de 30 gram boter aan toe. (In de machine hoor je het deeg in ongeveer 7 minuten soepel te kneden).

  3. Verdeel het deeg in 9 stukjes en bol ze op. Leg ze onder een doek en laat ze op een warme vochtige plek zo’n 20 minuten rijzen.

  4. Sla vervolgens de bolletjes goed plat en maak er puntjes van. Dek het weer af met een doek en laat 80 minuten rijzen op een warme vochtige plek.

  5. Verwarm de oven voor op 240 graden.

  6. Bestrijk de bolletjes met een losgeslagen ei. Bak de broodjes in 8 a 10 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

  7. Bestrijk de broodjes nog met een klein beetje boter, nadat ze uit de oven komen. Laat goed afkoelen.

  8. Smeer de broodjes met verse boter en beleg met een paar lekkere plakken verse graskaas.

  9. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.