
Luxe croissant met gerookte zalm, roomkaas en roerei
Maak dit verse croissantje gevuld met gerookte zalm, roomkaas en roerei en knisperend verse radijsjes en veldsla. Wat een begin van je dag!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
4Vers gebakken croissants
-
Roerei3eieren
-
50 mlmelk
-
1 mlboter
-
1 eetlepelbieslook
-
•zout en peper
-
Cream cheese200 groomkaas
-
1 teenknoflook
-
1citroen
-
1/2bos dille
-
1/2bos bieslook
-
1/2 tluienpoeder
-
•paar druppels tabasco
-
•Zout en peper
-
Vulling200 ggerookte zalm
-
2takken dille
-
1rode ui
-
1 tlkappertjes
-
4radijsjes in plakjes gesneden
-
1handje veldsla
-
Tik de eieren in een kommetje. Voeg de melk en de bieslook toe. Breng op smaak met zout en peper. Smelt de boter in een pan en voeg de eieren toe, roer met en garde tot aan de ei net aan gestold is. Haal het gelijk uit het pannetje zodat deze lekker smeuïg blijft.
-
Doe de roomkaas in een kom. Snij de knoflook super fijn. Samen met de dille en de bieslook. Doe dit bij de roomkaas samen met de knoflook, uienpoeder, tabasco en zout en peper. Knijp er wat citroensap op en roer tot het luchtig word.
-
Snij de croissant van boven in en smeer daar wat van de roomkaas op. Beleg met de gerookte zalm. Doe daar wat roer ei in en steek er wat veldsla tussen. Snij de rode ui in dunne ringen en steek ertussen. Doe er wat kappertjes op, wat gesneden dille en radijs.
- Geniet van je luxe ontbijtje!