Croissant met zalm en roerei

Luxe croissant met gerookte zalm, roomkaas en roerei

Maak dit verse croissantje gevuld met gerookte zalm, roomkaas en roerei en knisperend verse radijsjes en veldsla. Wat een begin van je dag!

Gerecht Vis
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 4
    Vers gebakken croissants
  • Roerei
    3
    eieren
  • 50 ml
    melk
  • 1 ml
    boter
  • 1 eetlepel
    bieslook
  • zout en peper
  • Cream cheese
    200 g
    roomkaas
  • 1 teen
    knoflook
  • 1
    citroen
  • 1/2
    bos dille
  • 1/2
    bos bieslook
  • 1/2 tl
    uienpoeder
  • paar druppels tabasco
  • Zout en peper
  • Vulling
    200 g
    gerookte zalm
  • 2
    takken dille
  • 1
    rode ui
  • 1 tl
    kappertjes
  • 4
    radijsjes in plakjes gesneden
  • 1
    handje veldsla
  1. Tik de eieren in een kommetje. Voeg de melk en de bieslook toe. Breng op smaak met zout en peper. Smelt de boter in een pan en voeg de eieren toe, roer met en garde tot aan de ei net aan gestold is. Haal het gelijk uit het pannetje zodat deze lekker smeuïg blijft.

  2. Doe de roomkaas in een kom. Snijd de knoflook super fijn samen met de dille en de bieslook. Doe dit bij de roomkaas samen met de knoflook, uienpoeder, tabasco en zout en peper. Knijp er wat citroensap op en roer totdat het luchtig wordt.

  3. Snijd de croissant van boven in en smeer daar wat van de roomkaas op. Beleg met de gerookte zalm. Doe daar wat roerei in en steek er wat veldsla tussen. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Doe er wat kappertjes op, wat gesneden dille en wat dun gesneden radijsjes.

  4. Geniet van je luxe croissant!!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.