Marokkaanse kip met rode linzen, Arabisch brood en tzatziki
Chef-kok Ramon Brugman maakt een snelle maaltijd. Marokkaanse kip met rode linzen, Arabisch brood en tzatziki. Een gerecht met een zuidelijk tintje.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de Marokkaanse kip1ui
-
12kleine kippenboutjes (of een pond per persoon)
-
1aubergine
-
4verse tomaten
-
•halve rode peper
-
1/2citroen (sap)
-
4 tlras-el-hanout
-
1 tlkomijn
-
4handjes rode linzen
-
1bosje platte peterselie
-
•zout
-
Voor de tzatziki1komkommer
-
150 mlGriekse yoghurt
-
•knoflook
-
•citroensap
-
•handje peterselie
-
•handje muntblaadjes
-
•zout
-
•peper
-
•olijfolie
-
Pel en snipper de ui. Fruit deze in wat olijfolie aan. Bak in een andere pan de kip aan. Snij de aubergine in blokjes van 1 cm. Als de kip bruin is gebakken kan het bij de ui in. Bak de aubergineblokjes aan in de pan waar de kip uit komt en doe het daarna bij de kip en ui in.
-
Snij de tomaat in blokjes en doe de ras el hanout bij kip en groenten, net als de tomaten. Roer goed door. Doe de linzen bij de kip en groenten en snij de peterselie fijn. Snij de halve rode peper in kleine stukjes en voeg dit beide toe, samen met een scheut citroensap en een snuf zout.
-
Zet dit net onder water. Gebruik wat bakpapier als deksel en druk deze op het kip-linzenmengsel. Zo worden alle linzen gaar. Laat dit even pruttelen.
-
Schil voor de tzatziki de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer en knijp het vocht eruit. Hak het teentje knoflook en strooi er wat zout over. Ga met de zijkant van je mes over de snijplank heen en maak zo een knoflookpuree. Voeg dat bij de komkommer.
-
Voeg een paar takjes gehakte peterselie toe en hak de munt, doe ook dit erbij. Voeg nu een scheutje citroensap en een scheut olijfolie toe. Even doorroeren en klaar! Serveer met wat Arabisch brood.
- Eet smakelijk!