8 minuten

Hartige taart met bospaddestoelen en prosciutto

Chef-kok Ramon Brugman maakt een heerlijke hartige taart vol herfstsmaken. Met knapperig deeg en een heerlijk romige vulling van bospaddenstoelen, prosciutto en crème fraîche. En om het af te maken een frisse witlofsalade en ui in balsamico. 

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Kookmodus

Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.

Ingrediënten

  • Voor het deeg;
    300 gr
    bloem
  • 150 gr
    boter
  • 2 gr
    zout
  • 3 el
    water
  • 1
    ei
  • Voor de vulling;
    400 gr
    bospaddenstoelen
  • 200 gr
    prosciutto
  • 2 el
    fijngehakte peterselie
  • 1 tl
    tijm
  • 1 tl
    dragon
  • 1
    ui
  • 2
    tenen knoflook
  • 160 ml
    room
  • 160 ml
    crème fraîche
  • 150 gr
    geraspte kaas (provolone of fontina)
  • 5 gr
    zout
  • 4
    eieren
  • snufje peper
  • Voor de balsamico-ui;
    100 ml
    balsamico
  • 1 el
    suiker
  • 2
    rode uien in ringen
  • snufje zout
  • Voor de witlofsalade;
    1 el
    olijfolie
  • 2
    stronkjes witlof
  • 1
    appel
  • sap van halve citroen
  • zout en peper
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. 

  2. Snijd de boter in blokjes en meng met bloem, ei, water en zout tot een stevig deeg. Laat 20 minuten rusten in de koelkast. Rol daarna uit en bekleed een ingevette taartvorm. 

  3. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukken. Bak ze totdat het vocht uit de paddestoelen is, voeg daarna de ui, knoflook, tijm en dragon toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen en verdeel over de taartbodem. Bedek met plakjes prosciutto en peterselie. 

  4. Klop de eieren los met room, crème fraîche, zout en peper. Giet dit over de vulling. Strooi de kaas erover en bak de taart 40 tot 50 minuten, tot hij goudbruin en stevig is.

  5. Doe de uienringen in een pot, voeg de balsamico, suiker en zout toe. Roer even goed door en laat ongeveer 5 minuten staan (mag langer natuurlijk).

  6. Snijd de witlof en appel in dunne reepjes. Meng met citroensap, olijfolie, zout en peper.

  7. Serveer de hartige taart in punten, met een beetje. balsamico-ui en de frisse witlofsalade ernaast. 

  8. Geniet van de hartige taart met bospaddenstoelen!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Jubileumdiner BinnensteBuiten | Foto's: Sheena Schouwink