Hartige taart met bospaddestoelen en prosciutto
Chef-kok Ramon Brugman maakt een heerlijke hartige taart vol herfstsmaken. Met knapperig deeg en een heerlijk romige vulling van bospaddenstoelen, prosciutto en crème fraîche. En om het af te maken een frisse witlofsalade en ui in balsamico.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
-
Voor het deeg;300 grbloem
-
150 grboter
-
2 grzout
-
3 elwater
-
1ei
-
Voor de vulling;400 grbospaddenstoelen
-
200 grprosciutto
-
2 elfijngehakte peterselie
-
1 tltijm
-
1 tldragon
-
1ui
-
2tenen knoflook
-
160 mlroom
-
160 mlcrème fraîche
-
150 grgeraspte kaas (provolone of fontina)
-
5 grzout
-
4eieren
-
•snufje peper
-
Voor de balsamico-ui;100 mlbalsamico
-
1 elsuiker
-
2rode uien in ringen
-
•snufje zout
-
Voor de witlofsalade;1 elolijfolie
-
2stronkjes witlof
-
1appel
-
•sap van halve citroen
-
•zout en peper
-
Verwarm de oven voor op 170 graden.
-
Snijd de boter in blokjes en meng met bloem, ei, water en zout tot een stevig deeg. Laat 20 minuten rusten in de koelkast. Rol daarna uit en bekleed een ingevette taartvorm.
-
Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukken. Bak ze totdat het vocht uit de paddestoelen is, voeg daarna de ui, knoflook, tijm en dragon toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen en verdeel over de taartbodem. Bedek met plakjes prosciutto en peterselie.
-
Klop de eieren los met room, crème fraîche, zout en peper. Giet dit over de vulling. Strooi de kaas erover en bak de taart 40 tot 50 minuten, tot hij goudbruin en stevig is.
-
Doe de uienringen in een pot, voeg de balsamico, suiker en zout toe. Roer even goed door en laat ongeveer 5 minuten staan (mag langer natuurlijk).
-
Snijd de witlof en appel in dunne reepjes. Meng met citroensap, olijfolie, zout en peper.
-
Serveer de hartige taart in punten, met een beetje. balsamico-ui en de frisse witlofsalade ernaast.
- Geniet van de hartige taart met bospaddenstoelen!