Marokkaanse tritt met linzen en meiknolletjes
Culinair schrijver Nadia Zerouali maakt een Marokkaanse tritt met een twist van linzen en meiknolletjes. Het is een perfect kruidig gerecht om je oude brood in te verwerken.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
2uien
-
2tenen knoflook
-
1/2bosje koriander
-
1/2bosje peterselie
-
1/2 elfenegriek
-
2 elRas el Hanout
-
•milde olijfolie
-
•zout
-
•peper
-
6meiknolletjes
-
250 grrauwe linzen
-
1klein Marokkaans brood (paar dagen oud of gedroogd in de oven)
-
Voor de dressing (optioneel)1teen knoflook
-
•zout
-
•peterselie
-
•citroensap
-
•scheutje olijfolie
-
Pel de uien en knoflook en was de kruiden. Hak vervolgens alles fijn in een keukenmachine.
-
Meng deze pasta met de specerijen en voeg naar smaak wat peper en zout en een flinke scheut olijfolie toe.
-
Bak de kruidige pasta aan in een pan.
-
Voeg de gewassen linzen toe aan de pan en kook ze beetgaar.
-
Maak ondertussen de meiknolletjes schoon en snijd deze in gelijke partjes. Voeg deze toe aan de linzen en laat ze meegaren. Voeg als de saus te dik is geworden wat kokend water toe.
-
Scheur het brood in kleine stukjes en stoom vijf tot tien minuten in een couscoussière (of andere stoompan) totdat ze warm en zachter zijn.
-
Verdeel het gestoomde brood over een grote schaal en schenk de saus er royaal overheen (je drenkt het brood in de saus). Als laatste verdeel je de meiknolletjes over de schaal.
-
Maak, als je dit lekker lijkt, nog een snelle dressing voor over het brood. Maal in een vijzel de knoflook met wat zout. Voeg dan de peterselie toe en een klein beetje citroensap. Meng alles en roer er goede olijfolie doorheen.
-
Schep het gestoomde brood op een bord. Schep er de linzen met meiknolletjes bovenop. Maak het af door de dressing eroverheen te schenken. Serveer direct.
- Geniet van je Marokkaanse tritt!