Mascarpone met koekkruimels
Chef-kok Alain Caron maakt een heerlijk dessert in mooie laagjes met mascarpone, koekkruimels en kweepeer. Dit ziet er niet alleen feestelijk uit, het is ontzettend lekker.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
200 gmascarpone
-
0,25 lroom
-
2 elAmaretto
-
300 gzwarte (bos)bessenjam
-
2peren
-
300 gkweeperenjam
-
200 gkoekjes (die je lekker vindt en goed fijn te malen zijn)
-
•sap van halve citroen
-
Benodigdheden3spuitzakken
-
4cocktailglazen
-
Meng de mascarpone met de room en twee eetlepels Amaretto en klop het tot een dikke crème. Doe dit in een spuitzak en bewaar het in de koelkast.
-
Doe 300 gram zwarte bosbessenjam in een spuitzak en leg ook dit in de koelkast.
-
Schil de peren en snijd ze in fijne blokjes (brunoise). Meng de blokjes peer met 300 gram kweeperenjam en het sap van een halve citroen. Doe ook dit in een spuitzak en leg in de koelkast.
-
Hak de koekjes fijn.
-
Vul de bodem van het cocktailglas eerst met wat mascarpone crème, zo’n anderhalve centimeter. Strooi er wat koekkruimels op. Spuit er dan een halve centimeter zwarte bosbessenjam op, dan een centimeter kweeperen crème, en dan weer een centimeter koekkruimels. Herhaal dit totdat je glas helemaal gevuld is. Het belangrijkste is dat je het mooi strak opbrengt. Neem daarvoor de tijd en spuit in een egale lijn. Dat geeft het mooiste resultaat.
- Eet smakelijk!