Grote schelppasta met tuinbonen, mascarpone en nootjes
Sharon maakt in haar buitenkeuken een heerlijk zomers vegetarisch gerecht; grote schelppasta's met tuinbonen. En daarbij maakt ze koekjes van Parmezaanse kaas.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
250 ggrote schelppasta
-
400 gverse tuinbonen
-
100 gcherrytomaatjes
-
200 gzachte mascarpone
-
100 gParmezaanse kaas
-
100 ggemengde gezouten noten
-
100 grucola
-
1ui
-
1avocado
-
1limoen
-
1 dlwitte wijn
-
1bosje salie
-
1groene appel
-
1 elgroentebouillonpoeder
-
Begin met het maken van het koekje van Parmezaanse kaas. Schep een volle eetlepel Parmezaanse kaas in een voorverwarmde pan. Vorm er met een spatel een koekje van 8 cm doorsnede van. Als het koekje goudgeel is, haal je hem uit de pan en leg je deze op een koud bord met bakpapier. Goed laten afkoelen en je koekje is klaar.
-
Ga verder met het maken van de schelppasta met tuinbonen en mascarpone. Kook de pasta al dente. Dop de tuinbonen en kook de tuinbonen 10 min in gekookt water. Kook ze zónder zout, anders worden de tuinbonen taai.
-
Snipper het uitje en fruit deze in een pan met een scheutje olie. Snij de salie fijn en bak deze mee. Halveer de cherrytomaatjes en bak deze kort mee. Voeg de mascarpone toe en roer het op een laag vuurtje goed door. Blus het af met de witte wijn. Voeg de tuinbonen en de groentebouillonpoeder toe en blijf het regelmatig roeren.
-
Snij de appel in dunne reepjes en de avocado in plakjes. Verwijder de pan van het vuur en roer de pasta, appel en avocado door de saus. Rasp de schil van de limoen erdoor en knijp het sap van de limoen erbij.
-
Maak het gerecht af met wat rucola, de gemengde noten en het koekje van Parmezaanse kaas. Voeg eventueel nog wat grove zwarte peper toe.
- Eet smakelijk!