Melanzane met verse tomatensaus en een salade van courgette
Recept
Ingrediënten
-
Voor de melanzane3aubergines
-
1 teenknoflook
-
•olijfolie
-
2blikken tomaat
-
2tenen knoflook
-
1hand basilicum
-
1eet gedroogde oregano
-
1blok parmezaan
-
Voor de salade1courgette
-
1citroen
-
•olie
-
•basilicum
-
•parmezaan
-
•zout en peper
-
Snijd de aubergine in dunne plakken en bak deze in een laagje olijfolie tot ze beginnen te kleuren. Bak ze aan beide kanten en breng ze op smaak met zout en peper.
-
Leg ze op een schaal om uit te lekken.
-
Snijd de knoflook en bak deze aan in wat olie. Voeg de tomatenblikken toe en breng aan de kook. Voeg de oregano toe en breng op smaak met zout en peper. Kook tot een dikke saus. Maak het geheel af door de basilicum eraan toe te voegen.
-
Bouw de melanzane op. Bedek de bodem van de schaal met een laag aubergine, gevolgd door een flinke lepel tomatensaus. Rasp daar parmezaanse kaas over en herhaal dit tot alle plakken in de ovenschaal zitten.
-
Voeg bovenop nog een lekkere laag geraspte parmezaan toe. Doe vervolgens de schaal in de oven op 160 graden voor 40 minuten.
-
Snijd de courgette in plakken van ongeveer 2 cm. Bak ze in een koekenpan in een laagje olie.
-
Breng ze op smaak met wat zout en peper en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.
-
Leg ze op een schaal en druppel er een beetje citroensap op, wat olie en een parmezaanse kaas.
-
Maak het geheel af met wat blaadjes basilicum en eventueel wat rasp van de citroen.
- Eet smakelijk!