Snelle pasta Alfredo met krokante kip en groene boontjes
Perfect voor een warme zomerse avond; dit vlotte bord pasta met krokant gebakken kip en sperzieboontjes. Onze chef Sharon maakt de pasta Alfredo helemaal af met een fris venkel-aardbei watertje.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
400 gpasta (brede lintpasta)
-
200 groomboter
-
1 dlkookroom
-
300 gParmezaanse kaas
-
4kipfilet
-
•peper/zout
-
2eieren
-
100 gcornflakes
-
•olie
-
300 gsperziebonen
-
1rode ui
-
100 gfetakaas
-
50 gwalnoten
-
•balsamico azijn
-
•olijfolie
-
Begin met de salade zodat de smaken goed kunnen intrekken. Verwijder de steelaanzet en het puntjes van de sperziebonen en snij de boon schuin doormidden. Blancheer de bonen in gekookt water beetgaar. Koel de geblancheerde sperziebonen en laat deze goed uitlekken.
-
Breng de groene boontjes nog meer op smaak met balsamico, wat olijfolie en een dun gesneden rode ui. Voor het uitserveren verkruimel je de fetakaas erover en wat gehakte walnoten.
-
Kook de pasta al dente en bewaar het kookvocht!
-
Als de pasta gaar is roer je de roomboter erdoor en rasp je de Parmezaanse kaas er doorheen.
-
Voeg er wat kookvocht bij en de room en roer het voorzichtig op een laag vuurtje totdat de kaas helemaal gesmolten is en aan de pasta plakt. Maak het af met wat grove zwarte peper naar smaak.
-
Klop de eieren los. Bestrooi de kipfilets met wat peper en zout naar smaak en haal ze door de eieren.
-
Wentel de kipfilets vervolgens door de cornflakes totdat ze helemaal bedekt zijn.
-
Bak de kipfilets goudbruin in een koekenpan met wat olie aan beide kanten ongeveer 5 min.
- Eet smakelijk!