Snelle panlasagne en een salade met radijs
Deze vegetarische lasagne, volgens recept van chef-kok Sharon de Miranda, is echt leuk om te maken! En handig als je geen oven hebt. Dit is een verrukkelijke panlasagne met aubergine, ricotta en kastanjechampignons. Daarnaast een salade met komkommer, dille en radijs.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de lasagne300 grkastanjechampignons
-
1ui
-
3 tenenknoflook
-
2paprika's
-
1aubergine
-
1courgette
-
500 grtomaten
-
1 elItaliaanse kruiden
-
250 grricotta
-
10verse lasagnebladen
-
1groentebouillon blokje
-
100 grgeraspte kaas
-
•verse basilicum
-
•olijfolie
-
Voor de salade1 bosradijsjes
-
1komkommer
-
1rode ui
-
1citroen
-
10 grverse dille
-
2 elolijfolie
-
•peper en zout
-
Benodigdheden•keukenmachine
-
•ruime hapjespan
-
Snipper de ui en hak de tenen knoflook fijn. Maal de champignons in de keukenmachine fijn. Snijd de courgette en aubergines in dunne reepjes. Snijd de paprika in blokjes.
-
Fruit de ui en knoflook glazig en bak de champignons kort mee. Voeg daarna de paprikablokjes toe en roerbak alles ongeveer 2 min.
-
Snijd de tomaten in partjes en bak dit in een beetje olijfolie, samen met het groentebouillonblokje en de Italiaanse kruiden tot een heerlijke tomatensaus.
-
Neem een ruime hapjespan en bouw de lasagne op door eerst een laagje met saus in de pan te gieten. Daar leg je een paar plakken aubergines en courgettes op. Vervolgens breek je de lasagnebladeren ertussen. Tot slot stop je de ricotta tussen de lagen en ga je net zo lang door, totdat alle ingrediënten in de pan zitten.
-
Strooi als laatste de geraspte kaas erover en plaats de deksel op de pan en laat de lasagne 20 min stoven op een laag pitje. Maak de lasagne af met een paar verse blaadjes basilicum.
-
Voor de salade was je de komkommer en radijsje en snijd ze in dunne plakjes. Maak een dressing van het citroensap, de olijfolie, dille en wat peper en zout naar smaak. Meng alle ingrediënten door elkaar.
- Geniet van je lasagne uit de pan!