Met restjes: nasi en aardappelsalade

Soms meet je alle ingrediënten zo nauwkeurig af en is er tóch nog eten over! Zonde, maar geen paniek: het overkomt meer mensen, vooral met rijst en aardappelen! Chef-kok Sharon de Miranda maakt een heerlijke maaltijd, waarbij ze juist die restjes gebruikt voor een nasi met aardappelsalade.

Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • gekookte rijst
  • gekookte aardappels
  • eieren
  • champignons
  • uien
  • knoflook
  • prei
  • gember
  • Ketjap manis
  • paprika
  • courgette
  • bleekselderij
  • winterpeen
  • mais korrels
  • Griekse yoghurt
  • doperwtjes
  • komijnpoeder
  • korianderpoeder
  • sambal
  • selderij
  1. Snij de winterpeen in blokjes zo klein mogelijk en bak deze gaar in een koekenpan.

  2. Hak de knoflook en gember fijn en snipper een uitje. Bak deze in een wok samen met wat sambal en de komijnpoeder en korianderpoeder. Snij de champignons en de bleekselderij in plakjes en bak deze mee.  (Dus in een andere pan) 

  3. Voeg de courgette en paprika toe aan de wok en bak deze 1 minuten mee. Vervolgens voeg je de gekookte rijst eraan toe en bak je deze 2 minuten op laag vuur mee breng het op smaak met wat ketjap manis. 

  4. Tik de eieren los voeg er wat peper en zout aan toe en bak hier dunne omeletjes van. Als de omeletjes klaar zijn rol je ze op en snij je ze in dunne plakjes. Plaats deze omeletslierten op de nasi!

  5. : Als de winterpeen bijna gaar is bak je de doperwten 1 min mee laat dit vervolgens afkoelen. Snij de gekookte aardappels in kleine blokjes. Meng dit samen met de mais korrels, winterpeen, doperwtjes, fijn gesneden prei en wat Griekse yoghurt door elkaar en wat peper en zout naar smaak.

     

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.