Mexicaanse bonensoep met gevulde avocado en tortillachips

Chef-kok Ramon Brugman maakt een betaalbaar gerecht dat superlekker is: een Mexicaanse bonensoep met als bijgerecht gevulde avocado. De avocadovulling bestaat uit een heerlijke salsa met tomaat en een topping met krokante mais. En dan die soep: goedgevuld met bonen en groenten.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Mexicaanse bonensoep
    1
    blikje mais
  • 1
    blikje rode bonen
  • 1
    blikje zwarte bonen
  • 1
    ui
  • 2
    tenen knoflook
  • 2
    tomaten
  • 1
    rode paprika
  • 1
    bleekselderij
  • 2
    wortels
  • 1 tl
    komijn
  • 1 tl
    paprikapoeder
  • 1/2
    citroen
  • 1 l
    bouillon
  • 1
    rode peper
  • 2
    stengels bosui
  • 4
    lepels crème fraîse
  • Gevulde avocado
    2
    rijpe avocado's
  • 2
    tomaten
  • 1
    ui
  • 1
    teentje knoflook
  • 4
    takjes koriander
  • 1/2
    citroen
  • zout en peper
  • 10 g
    krokante mais
  • Tortillachips
    1
    zak tortilla chips
  • 1
    zakje geraspte kaas
  1. Snijd voor de bonensoep de ui en knoflook en bak deze een beetje aan in een pan met wat olijfolie. Snijd ook de paprika, wortel en bleekselderij in blokjes en voeg deze toe aan de pan. Doe daarna de specerijen erbij. Snijd de tomaten en voeg die toe. Voeg na een paar minuten de bouillon toe en laat het zachtjes koken.  

  2. Breng de soep op smaak met zout en peper. Doe de soep in een kom en snijd de peper en bosui fijn. Doe een lepel crème fraîche in de soep en bestrooi met rode peper en bosui.

  3. Voor de salsa in de avocado's: Snijd de zaadlijsten van de tomaten eruit. Die kan je weer toevoegen aan de soep. Snipper dan de ui en de knoflook fijn en fruit dit even aan in een pannetje met wat olijfolie. 

  4. Hak de koriander fijn. Haal de uien van het vuur en voeg de tomaten en koriander toe. Knijp er een halve citroen over uit en breng op smaak met zout en peper. De salsa is nu klaar.

  5. Ga verder met de soep. Laat de mais en bonen goed uitlekken en voeg deze toe aan de soep. Houd een klein beetje bonen achter en prak deze met een vork. Voeg deze daarna ook toe, hierdoor wordt de soep dikker.

  6. Doe de tortilla chips in een ovenschaal en bestrooi deze met wat geraspte kaas. Zet ze voor ongeveer vier minuten in een oven van 180 graden. Doe vervolgens de chips met kaas in een schaal.

  7. Snijd de avocado's doormidden en snijd deze in zodat het vruchtvlees makkelijk los komt bij het eten. Doe er een beetje zout en peper op. Schep een flinke lepel tomatensalsa op de avocado.

  8. Hak de krokante mais fijn en strooi dit over de gevulde avocado's. Decoreer met een paar blaadjes koriander.

  9. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Ramon Brugman maakt kipnuggets