7 minuten

Mexicaanse taquitos met kip en kaassaus

Chef-Kok Sharon de Miranda maakt in een handomdraai deze heerlijke taquitos met kip, kaassaus én avocadosaus. Ze serveert er een lekkere bananensmoothie bij. Aan tafel!

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de taquitos:
    12
    kleine wraps
  • 500 g
    kipfilet
  • 2 tenen
    knoflook
  • 1
    ui
  • 1 tl
    komijnzaadpoeder
  • 1 tl
    korianderzaadpoeder
  • 1 tl
    gerookte paprikapoeder
  • 1 tl
    chilivlokken
  • 1 el
    tomatenpuree
  • olie
  • zout
  • Voor de kaassaus:
    50 g
    roomboter
  • 30 g
    bloem
  • 350 ml
    melk
  • 150 g
    geraspte kaas
  • Voor de avocadosaus:
    2 stuks
    avocado
  • 1
    limoen
  • 1 el
    olijfolie
  • 50 ml
    kokoswater
  • 1/2 bosje
    platte peterselie
  • 1
    Spaanse peper
  • zout
  • Voor de smoothie:
    2
    bananen
  • 4 el
    kokosyoghurt
  • 200 ml
    jus d'orange
  • 1/2 tl
    gedroogde tijm
  1. Kook de kipfilet in ongeveer 25 min gaar. Als de kip gaar is, laat je het even afkoelen en trek je het vervolgens met twee vorken uit elkaar.

  2. Snipper ondertussen de ui en hak de tenen knoflook fijn.  Verwarm de oven voor op 200 graden. 

  3. Neem een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook, voeg kip toe en bak het goudbruin. Voeg de specerijen en wat olie toe. Roer de tomatenpuree erdoor. Verwijder de pan van de warmtebron. 

  4. Bak de wrap kort in een droge koekenpan, zodat ze zacht zijn. Verdeel een beetje van het kipmengsel over de wrap, rol de wrap dicht en plaats deze met de opening naar beneden in een ovenschaal ingevet met een klein beetje olie. Bak de taquitos ongeveer 10 min af totdat ze lekker krokant zijn.

  5. Voor de kaassaus: smelt in een steelpannetje de roomboter en voeg daarna al roerend de bloem toe. Blijf ongeveer 3 min roeren totdat de bloem gaar is. Vervolgens voeg je al roerend de melk toe en breng het aan de kook. Als het kookt, verwijder je de pan van het vuur en voeg je de kaas toe.

  6. Voor de avocadosaus: maak de avocado’s schoon. Maal ze fijn in een keukenmachine. Voeg daarna de Spaanse peper, de peterselie, het sap van de limoen, kokoswater en wat zout toe naar smaak. Mix het tot een egale saus.

  7. Voor de bananensmoothie: mix de bananen, kokosyoghurt, jus d'orange en gedroogde tijm in de blender tot een egale smoothie. 

  8. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda