
Mexicaanse ovenschotel met orzo, zwarte bonen, mais en guacamole
Chef-kok Geneal Harreman maakt een Mexicaanse ovenschotel met orzo, zwarte bonen en maïs, belegd met gegrilde avocado’s en een frisse zelfgemaakte guacamole. Een heerlijk gerecht dat je makkelijk van tevoren kunt bereiden en een feestje is voor de smaakpapillen!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
300 grorzo
-
400 grgepelde tomaten
-
240 grzwarte bonen
-
200 mlrode wijn
-
600 mlwater
-
240 grmaïskorrels
-
80 grgeraspte jonge kaas
-
40 grjalapenos uit een potje/ of 1 verse peper
-
2knoflooktenen
-
1rode ui
-
1 tltomatenpuree
-
1 elgerookte paprikapoeder
-
1 elkorianderpoeder
-
100 mlcreme fraiche
-
1/2bosje koriander
-
Voor de guacamole3avocado's
-
1/2rode ui
-
1limoen
-
2 tlgerookte paprikapoeder
-
2 tlkomijnpoeder
-
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een pan op middelhoog vuur met een laagje olie, bak hierin de ui en knoflook glazig.
-
Voeg de orzo toe en bak dit kort mee, voeg dan de gerookte paprikapoeder, korianderpoeder en tomatenpuree toe. Laat dit even bakken in de pan.
-
Blus de orzo af met de rode wijn en laat dit koken zodat alle smaken goed intrekken, voeg dan het water toe en laat dit gaar pruttelen.
-
Blend de gepelde tomaten fijn in de blender en voeg dit toe samen met de fijngesneden jalapenos, de maïskorrels en zwarte bonen aan de pan.
-
Als de orzo gaar is kan het in een ovenschotel, verdeel de geraspte kaas eroverheen en schuif het in de oven op 180 graden, voor ongeveer 10 minuten.
-
Verwijder de pit uit de avocado en verwijder de schil, prak de avocado fijn. Snipper de rode ui en meng dit samen met de avocado en limoensap, komijnpoeder, gerookte paprika poeder en grofgesneden koriander. Breng de guacamole op smaak met zout en peper en zet dit even apart.
-
Verwijder de pit uit de twee andere avocado’s en haal ze uit de schil met behulp van een eetlepel. Breng de avocado’s op smaak met een beetje olijfolie, gerookte paprikapoeder en komijnpoeder, peper en zout.
-
Verhit een bakpan op middelhoog vuur met een laagje olie, bak de avocado aan beide kanten totdat ze een mooie bruine gloed krijgen. Zet het vuur dan uit en zet de avocado’s even apart.
-
Haal de schotel uit de oven, hak de koriander grof en verdeel dit over de schotel. Verdeel de guacamole en crème fraiche over de ovenschotel.
- Geniet van de Mexicaanse ovenschotel van orzo, zwarte bonen en mais!
