Bruine bonen ovenschotel met frisse salade
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 6-
700 gbruine bonen (uit blik of pot)
-
1paprika
-
2tomaten
-
1 kleinblikje ananas
-
2 eltomatenpuree
-
1ui
-
2 teentjesknoflook
-
1 bosjeplatte peterselie
-
1Spaanse peper
-
1 tlkomijnzaadjes
-
1 elgroentebouillonpoeder
-
1,5 kgkruimige aardappels
-
125 gcrème fraîche
-
100 ggeraspte kaas
-
salade1 kropsla
-
1komkommer
-
100 gcherrytomaatjes
-
200 gfetakaas
-
1 handjezonnebloempitjes
-
•olijfolie
-
•azijn
-
smoothie3limoenen
-
1komkommer
-
300 mlkokoswater
-
10ijsblokjes
-
20 blaadjesmunt
-
•fijn zout voor het randje
-
Benodigdheden•pureestamper
-
•ovenschaal
-
Begin met het maken van de ovenschotel met bruine bonen. Schil de aardappels en kook ze in voldoende water. Als de aardappels gaar zijn, stamp je ze samen met de crème fraîche tot een egale puree.
-
Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de bonen af en laat ze uitlekken. Snipper de ui, snij de paprika en tomaten in blokjes en hak de knoflook en het pepertje fijn. Fruit deze ingrediënten in een pan met een scheutje olie, samen met de komijnzaadjes. Voeg de bruine bonen en de tomatenpuree eraan toe en roer het goed door. Blus het af met het sap van de ananas, zodat het niet droog kookt. Roer de stukjes ananas erdoor. Snij de peterselie fijn en voeg deze toe. Verwijder de pan van het vuur.
-
Neem een ruime ovenschaal en smeer deze in met wat olie. Plaats het bruine bonenmengsel in de schaal en strijk daarna de aardappelpuree eroverheen. Strooi daarover de geraspte kaas. Doe de ovenschotel in de voorverwarmde oven en bak dat in 20 min af.
-
Ga verder met de bereiding van de salade. Meng alle ingrediënten en breng op smaak met olie en azijn.
-
Maak de limoen-muntsmoothie door alle ingrediënten in de keukenmachine te doen.
- Eet smakelijk!