Miso soep met kombu en pindakaasbrood
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
misosoep6 dlwater
-
10 cmkombu (toko)
-
8 gbonitovlokken (toko)
-
2 elmisopasta
-
100 ggerapte wortel
-
100 gtaugé
-
200 gtofu
-
1 bosjebosui
-
200 gshiitake
-
1 teentjeknoflook
-
•scheutje sojasaus
-
pindakaasbrood300 gpindakaas (met stukjes)
-
100 gGriekse yoghurt
-
4eieren
-
1 elhoning
-
1 tlkaneelpoeder
-
½ tlpimentpoeder
-
½ tlnootmuskaat
-
3 tlbakpoeder
-
20 gkokosolie
-
•snufje zout
-
benodigdheden•keukenmachine
-
Begin met het maken van de misosoep. Laat het water met de kombu 1 nachtje in de koelkast weken. Breng het water (6 dl) met de kombu aan de kook. Zodra het water begint te koken, verwijder je de kombu. Voeg dan 50 ml koud water en de bonitovlokken toe. Laat alles op een laag vuurtje 5 minuten sudderen.
-
Zeef de bouillon en schenk deze in een andere soeppan waar de misopasta in zit. De bouillon, de dashi, is klaar. Hak het teentje knoflook fijn. Verwarm een koekenpan en bak hierin het teentje knoflook samen met de shitaken goudbruin. Blus het af met een scheutje sojasaus. Zo bouw je de soep op: doe alle ingrediënten in een kommetje en schenk de dashi erover.
-
Ga verder met het maken van het pindakaasbrood. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier. Smelt de kokosolie en mix in de keukenmachine de eieren en de Griekse yoghurt. Voeg dan de pindakaas, honing, pimentpoeder, kaneelpoeder, nootmuskaat, bakpoeder, de gesmolten kokosolie en een snufje zout eraan toe en mix alles goed door. Spatel het beslag in de cakevorm en bak het brood in 40 minuten af in de voorverwarmde oven.
- Eet smakelijk!