Moestuinsalade met gemarineerde wortel

culinair schrijver
Nadia Zerouali
knakwortel (138)
7 min
Gerecht
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
personen

De gemarineerde wortel, het begon als een grap maar inmiddels ligt het product in de supermarkt. Koen en Valerie ontwikkelden een gemarineerde wortel die door kan gaan voor knakworst. Met de wortel in de hoofdrol willen zij het imago van groente verbeteren en daar heeft culinair auteur Nadia Zerouali wel oren naar.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingredi├źnten

Aantal personen
2
  • 4
    gemarineerde wortels (knakwortel)
  • 1-2
    flatbread
  • 4 el
    milde harissa
  • milde olijfolie of koolzaadolie
  • naar smaak wat azijn of citroensap
  • peper en zout
  • diverse blaadjes sla, groente en fruit uit de moestuin (of groentesla)
  1. 1

    Rooster de knakwortels op een hete BBQ of in een hete grillpan rondom goudbruin.

  2. 2

    Rooster het flatbread ook knapperig en breek in stukken.

  3. 3

    Roer in een kommetje de harissa los met wat olie, wat azijn of citroensap. Breng eventueel verder op smaak met wat peper en zout.

  4. 4

    Was en droog de blaadjes sla. Snijd groente en fruit (bijv de onrijpe aardbeien en tomaten) in kleine stukjes.

  5. 5

    Breek het krokante flatbread in stukjes en meng met de harissadressing.

  6. 6

    Snijd de knakwortel in stukjes en meng het brood, sla, groente en fruit er losjes door.

  7. 7

    Serveer de salade op een groot koolblad of gebruik gewoon een bord.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!