9 minuten

Chili con carne met draadjesvlees en een frisse ananas salsa

Wow, dit is echt comfort food! Een rijke chili con carne met zacht draadjesvlees, zelfgemaakte tortillachips, geroosterde paprika én een frisse ananas salsa. Dit is weer toppertje van onze chef-kok Ramon Brugman. Perfect voor herfstig weer!

Gerecht Vlees
Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Kookmodus

Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • voor de chili
    400 gr
    runderlappen of sukade
  • 400 gr
    blik rode kidneybonen
  • 400 gr
    blik tomaten
  • 2 tl
    gerookte paprikapoeder
  • 1 tl
    chilipoeder
  • 2 tl
    komijn
  • 3
    tenen knoflook
  • 1
    jalapeñopeper
  • ½
    kaneelstokje
  • 2
    blaadjes laurier
  • 3
    grote uien
  • sap van 1 citroen
  • zout en peper
  • olie om te bakken
  • voor de geroosterde paprika
    3
    paprika's
  • olijfolie
  • voor de salsa
    1 el
    honing
  • 5
    wraps
  • 1
    rode ui
  • 1
    handje verse munt
  • 1
    rode peper
  • ½
    ananas
  • zout en peper
  • voor de afwerking
    4 el
    crème fraîche
  1. Snijd de uien in ringen en verhit de olie in een braadpan. Bak de uien tot ze mooi geel zijn. Snijd ondertussen de runderlappen in grove stukken en voeg deze bij de uien. Bak het vlees goed aan. Voeg daarna de fijngehakte knoflook toe.

  2. Voeg de jalapeño, chilipoeder, komijn, paprikapoeder, kaneel en laurier toe en bak dit nog 2 minuten mee. Voeg de tomaten uit blik en een scheut water toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat minstens 90 minuten zachtjes stoven, tot het vlees uit elkaar valt.

  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Leg de paprika’s en peper in een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie en rooster ze ongeveer 20 minuten. Snijd ondertussen de wraps in driehoekjes voor de tortillachipjes. Besprenkel de chipjes met wat olie, gerookt paprikapoeder en komijn. Laat de paprika’s na het roosteren even afkoelen. Leg vervolgens de chipjes op een bakplaat en bak ze in de oven op 190 °C. Draai ze na 4 minuten om zodat ze aan beide kanten knapperig worden. En doe ze dan voor 3 minuten nog even terug in de oven.

  4. Pluk het vlees met een vork in draadjes. Spoel de kidneybonen af, laat uitlekken en voeg toe aan de stoof. Breng op smaak met citroensap en laat nog 15 minuten zachtjes garen.

  5. Verwijder de zaadlijsten van de afgekoelde peper en snijd deze in reepjes. Roer de reepjes op het einde door de chili.

  6. Snijd voor de salsa de ananas in fijne blokjes en voeg een fijngehakte halve rode ui en wat verse munt toe. Voeg ook honing, zout en peper toe. Voor een frisse smaak kun je nog een beetje citroensap toevoegen.

  7. Schep de chili op borden, verdeel de geroosterde paprika erover en doe er een flinke lepel salsa erbij met de tortillachips. Maak het af met een flinke lepel crème fraîche in het midden.

  8. Geniet van deze heerlijke chili con carne !
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Jubileumdiner BinnensteBuiten | Foto's: Sheena Schouwink