Recept: Mousseline met garnalen en een schaaldierensoep.

18 maart 2016
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Mousseline met garnalen en een schaaldierensoep.

Leon en Milton maken kennis met een unieke manier van garnalen vissen: te paard!

4 personen

Ingrediënten voor Mousseline met garnalen en een schaaldierensoep.

Voor de bisque (soepje)

  • 1kg garnalenpulp (de koppen en schalen)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 sjalotten
  • 1 preistronk
  • 1 peen
  • 1 blaadje laurier
  • 1 stronk bleekselderij
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • 1 dl cognac
  • 5 dl droge witte wijn
  • peperkorrels
  • 1 eetlepel garnalen
  • 1 steranijs (Leons´ toevoeging)
  • 6 scheermesjes
  • 3 eetlepels neutrale olie
  • 1dl room

Voor de mousseline met boter en garnalen:

  • 1 kg bonken aardappels
  • 4 dl melk
  • 100 gram rauwmelkse boter
  • peper en zout
  • gehakte peterselie
  • 2 eetlepels
  • 1 kidde met 2 slagroompatronen

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

  1. 1

    Voor de bisque: snipper de groenten fijn. Zet een grote pan op en verhit de olie. Zet de tomatenpuree aan (ontzuren) en voeg de garnalenkopjes toe. Fruit lichtjes aan en voeg de rest van de groenten aan behalve de bleekselderij

  2. 2

    Flambeer met cognac en blus af met de wijn en nog eens 1 liter water. (of visfumet). Voeg nu de specerijen en de bleekselderij toe. Laat 1 uur zachtjes trekken.

  3. 3

    Passeer en kook in met de room tot een mooie gladde bisque is ontstaan. Voeg de scheermesjes en de gepelde garnaaltjes toe.

  4. 4

    Schil de aardappels en kook ze heel gaar. Duw ze door een fijne zeef en maak aan met de boter zout en peper en de melk.

  5. 5

    Duw ze door een fijne zeef en maak aan met de boter zout en peper en de melk. Duw nogmaals door een zeef en vul de kidde tot driekwart af. Doe er een patroon op. En houd warm in een pan met water.

  6. 6

    Kleur de boter en voeg wat gehakte peterselie toe. Verwarm de garnalen niet maar leg ze op kamertemperatuur in een bord.

  7. 7

    Giet wat warme boter met peterselie over de garnaaltjes en top af met de warme mousseline uit de kidde.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter