Recept: Nasi van bloemkool

24 november 2016
Waardeer: 
(Totaal: 28 stemmen)
Stilstaand beeld van Nasi van bloemkool
Sharon maakt een betaalbare maaltijd nasi van bloemkool met chorizo en kippendijen en een watertje van komkommer en salie.
4 personen

Ingrediënten voor Nasi van bloemkool

  • 1 bloemkool
  • 125 gram chorizo
  • 200 gram kippendijen
  • 100 gram taugé
  • 1 prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 Spaanse peper
  • 1 gele paprika
  • 10 gram gember
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 200 gr rode zalm (uit blik) 
  • 4 eieren
  • Peper/zout
  • Kokosolie

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

 

 

Aan de slag

  1. 1

    Snij de chorizo in plakjes van ½ cm en snij de kippendijen in blokjes van ongeveer 1 cm.

     

  2. 2

    Was de prei en snij deze fijn. Snij de paprika in kleine blokjes en hak de knoflook en gember fijn.

  3. 3

    Verhit een wok met een beetje kokosolie en fruit hierin de knoflook en de gember. 

  4. 4

    Vervolgens voeg je de kippendijen eraan samen met de komijnpoeder en de knoflookpoeder bak dit ongeveer 3 min.

  5. 5

    Voeg je de chorizo toe aan de kippendijen en bak  dit ook ongeveer 3 min mee. 

  6. 6

    Was de bloemkool en hak deze met stronk en al klein. Doe de bloemkoolstukjes vervolgens in de keukenmachine en maal het fijn tot korreltjes.

     

  7. 7

    Voeg de korreltjes bloemkool samen met de paprika, Spaanse peper en prei toe aan de pan en bak dit in zijn geheel nog ongeveer 3 min. Blus het geheel af met wat ketjap.
     

  8. 8

    Hak de peterselie fijn en roer dit samen met de taugé er doorheen. Voeg eventueel nog wat zout toe naar smaak. 

  9. 9

    Haal de zalm uit het blik en maak deze schoon breng de zalm op smaak met wat peper en zout en roer de 4 eieren erdoor heen.

  10. 10

    Maak kleine platgedrukte balletjes van het zalmmengsel en bak ze in een koekenpan met een beetje kokosolie tot mooie koekjes.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter