Nasi van bloemkool

Sharon maakt een betaalbare maaltijd nasi van bloemkool met chorizo en kippendijen en een watertje van komkommer en salie.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 1
    bloemkool
  • 125 gr
    chorizo
  • 200 gr
    kippendijen
  • 100 gr
    taugé
  • 1
    prei
  • 1
    teentje knoflook
  • 1
    Spaanse peper
  • 1
    gele paprika
  • 10 gr
    gember
  • 1
    bosje platte peterselie
  • 1 tl
    komijnpoeder
  • 1 tl
    korianderpoeder
  • 6 el
    ketjap manis
  • 200 gr
    rode zalm
  • 4
    eieren
  • peper en zout
  • kokosolie
  1. Snij de chorizo in plakjes van ½ cm en snij de kippendijen in blokjes van ongeveer 1 cm.

     

  2. Was de prei en snij deze fijn. Snij de paprika in kleine blokjes en hak de knoflook en gember fijn.

  3. Verhit een wok met een beetje kokosolie en fruit hierin de knoflook en de gember. 

  4. Vervolgens voeg je de kippendijen eraan samen met de komijnpoeder en de knoflookpoeder bak dit ongeveer 3 min.

  5. Voeg je de chorizo toe aan de kippendijen en bak  dit ook ongeveer 3 min mee. 

  6. Was de bloemkool en hak deze met stronk en al klein. Doe de bloemkoolstukjes vervolgens in de keukenmachine en maal het fijn tot korreltjes.

     

  7. Voeg de korreltjes bloemkool samen met de paprika, Spaanse peper en prei toe aan de pan en bak dit in zijn geheel nog ongeveer 3 min. Blus het geheel af met wat ketjap.
     

  8. Hak de peterselie fijn en roer dit samen met de taugé er doorheen. Voeg eventueel nog wat zout toe naar smaak. 

  9. Haal de zalm uit het blik en maak deze schoon breng de zalm op smaak met wat peper en zout en roer de 4 eieren erdoor heen.

  10. Maak kleine platgedrukte balletjes van het zalmmengsel en bak ze in een koekenpan met een beetje kokosolie tot mooie koekjes.

  11. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.