Nasi van bloemkool
Sharon maakt een betaalbare maaltijd nasi van bloemkool met chorizo en kippendijen en een watertje van komkommer en salie.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1bloemkool
-
125 grchorizo
-
200 grkippendijen
-
100 grtaugé
-
1prei
-
1teentje knoflook
-
1Spaanse peper
-
1gele paprika
-
10 grgember
-
1bosje platte peterselie
-
1 tlkomijnpoeder
-
1 tlkorianderpoeder
-
6 elketjap manis
-
200 grrode zalm
-
4eieren
-
•peper en zout
-
•kokosolie
-
Snij de chorizo in plakjes van ½ cm en snij de kippendijen in blokjes van ongeveer 1 cm.
-
Was de prei en snij deze fijn. Snij de paprika in kleine blokjes en hak de knoflook en gember fijn.
-
Verhit een wok met een beetje kokosolie en fruit hierin de knoflook en de gember.
-
Vervolgens voeg je de kippendijen eraan samen met de komijnpoeder en de knoflookpoeder bak dit ongeveer 3 min.
-
Voeg je de chorizo toe aan de kippendijen en bak dit ook ongeveer 3 min mee.
-
Was de bloemkool en hak deze met stronk en al klein. Doe de bloemkoolstukjes vervolgens in de keukenmachine en maal het fijn tot korreltjes.
-
Voeg de korreltjes bloemkool samen met de paprika, Spaanse peper en prei toe aan de pan en bak dit in zijn geheel nog ongeveer 3 min. Blus het geheel af met wat ketjap.
-
Hak de peterselie fijn en roer dit samen met de taugé er doorheen. Voeg eventueel nog wat zout toe naar smaak.
-
Haal de zalm uit het blik en maak deze schoon breng de zalm op smaak met wat peper en zout en roer de 4 eieren erdoor heen.
-
Maak kleine platgedrukte balletjes van het zalmmengsel en bak ze in een koekenpan met een beetje kokosolie tot mooie koekjes.
- Eet smakelijk!