Nasi van bloemkool
Sharon maakt een betaalbare maaltijd nasi van bloemkool met chorizo en kippendijen en een watertje van komkommer en salie.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1bloemkool
-
125 grchorizo
-
200 grkippendijen
-
100 grtaugé
-
1prei
-
1teentje knoflook
-
1Spaanse peper
-
1gele paprika
-
10 grgember
-
1bosje platte peterselie
-
1 tlkomijnpoeder
-
1 tlkorianderpoeder
-
6 elketjap manis
-
200 grrode zalm
-
4eieren
-
•peper en zout
-
•kokosolie
-
Snij de chorizo in plakjes van ½ cm en snij de kippendijen in blokjes van ongeveer 1 cm.
-
Was de prei en snij deze fijn. Snij de paprika in kleine blokjes en hak de knoflook en gember fijn.
-
Verhit een wok met een beetje kokosolie en fruit hierin de knoflook en de gember.
-
Vervolgens voeg je de kippendijen eraan samen met de komijnpoeder en de knoflookpoeder bak dit ongeveer 3 min.
-
Voeg je de chorizo toe aan de kippendijen en bak dit ook ongeveer 3 min mee.
-
Was de bloemkool en hak deze met stronk en al klein. Doe de bloemkoolstukjes vervolgens in de keukenmachine en maal het fijn tot korreltjes.
-
Voeg de korreltjes bloemkool samen met de paprika, Spaanse peper en prei toe aan de pan en bak dit in zijn geheel nog ongeveer 3 min. Blus het geheel af met wat ketjap.
-
Hak de peterselie fijn en roer dit samen met de taugé er doorheen. Voeg eventueel nog wat zout toe naar smaak.
-
Haal de zalm uit het blik en maak deze schoon breng de zalm op smaak met wat peper en zout en roer de 4 eieren erdoor heen.
-
Maak kleine platgedrukte balletjes van het zalmmengsel en bak ze in een koekenpan met een beetje kokosolie tot mooie koekjes.
- Eet smakelijk!