Noedels met gebakken chorizo
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Ingredienten noedels300 gvoorgekookte noedels of 1 nestje per persoon
-
1paksoi
-
150 gchorizo worst
-
100 ggedroogde kleine garnalen
-
1 bosjekoriander
-
1 bosjeplatte peterselie
-
1gele paprika
-
1 blikjebamboe scheuten
-
1 blikjebabymais
-
1 elvissaus
-
4 elketjap manis
-
1Spaanse peper
-
3eieren
-
1ui
-
2 tenenknoflook
-
Ingredienten spinaziesalade200 ggewassen spinazie
-
1lente-ui
-
200 gcherrytomaatjes
-
1komkommer
-
1rode ui
-
2 elGriekse yoghurt
-
•snufje zout
-
1/2 elpoedersuiker
-
Wel de garnalen in lauwwarm water. Gebruik voorgekookte noedels of kook de noedels volgens de verpakking. Snipper het uitje, hak de teentjes knoflook fijn en snij de paprika in blokjes. Snij de chorizo in plakjes en verhit een ruime wok. Begin het bakken van de chorizo. Voeg daarna de ui en knoflook toe. Spoel de garnalen schoon en bak deze mee. Samen met de bamboe, maïs, paprika en een fijn gehakte Spaanse peper. Voeg de gekookte noedels toe en breng het op smaak met de vissaus en de ketjap.
-
Klopt de eieren los en snij de paksoi fijn. Roer de eieren erdoor blijf roeren tot de eieren gaar zijn. Verwijder de wok van het vuur. En roer als laatste de paksoi erdoor.
-
Garneer de noedels met een paar blaadjes koriander.
-
Ga verder met het maken van de spinaziesalade. Hiervoor het je een grote zak nodig! Halveer de tomaatjes, snij de komkommer in blokjes en snij de rode ui in halve ringen. Doe alle ingrediënten in de zak, knoop deze dicht en mengen maar!
- Eet smakelijk!