Oesters bereid op drie manieren
Wat serveer je bij mousserende wijn? Bijvoorbeeld oesters! Chef-kok Leon Mazairac laat zien hoe je op drie manieren oesters bereidt terwijl Milton de wijnkelder in duikt.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1. Gouden oester met ponzu vinaigrette4Zeeuwse platte oesters
-
1 eldruivenpitolie
-
1 elponzu
-
1citroen
-
•eetbare goudspray
-
2. Oester met bergamot en mais4platte oesters
-
1bergamot citroen
-
1bosje mais
-
3. Pure oesters4platte oesters
-
Voor de gouden oester. Steek de oesters open en controleer of ze mooi fris en waterig zijn. Let op: bewaar de dekseltjes! Maak de oester los van de spier.
-
Giet het overtollige zeewater door een zeefje en meng met de de Ponzu. Voeg de olie en een beetje citroen toe en meng het geheel goed tot een vinaigrette.
-
Bestrijk de oesters met wat van de vinaigrette, ongeveer 5 minuten voor het serveren, anders gaat de oester garen in het zuur van de citroen.
-
Doe de deksel weer op de oester. Zet ze in een grote bak en spuit gelijkmatig de deksels goud met de goudspray.
-
Serveer op crushed ice, zeewier of op grof zeezout.
-
Voor de oester met bergamot. Steek de oesters zoals boven beschreven maar nu zonder dekseltje.
-
Rasp a la minute wat verse bergamot over de oester.
-
Garneer af met wat jonge kleine topjes van de maïs scheutjes.
-
En de laatste variant: serveer 4 platte oesters puur. Zo zijn ze misschien nog wel het allerlekkerst!
- Eet smakelijk!