Oesters bereid op drie manieren
Wat serveer je bij mousserende wijn? Bijvoorbeeld oesters! Chef-kok Leon Mazairac laat zien hoe je op drie manieren oesters bereidt terwijl Milton de wijnkelder in duikt.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1. Gouden oester met ponzu vinaigrette4Zeeuwse platte oesters
-
1 eldruivenpitolie
-
1 elponzu
-
1citroen
-
•eetbare goudspray
-
2. Oester met bergamot en mais4platte oesters
-
1bergamot citroen
-
1bosje mais
-
3. Pure oesters4platte oesters
-
Voor de gouden oester. Steek de oesters open en controleer of ze mooi fris en waterig zijn. Let op: bewaar de dekseltjes! Maak de oester los van de spier.
-
Giet het overtollige zeewater door een zeefje en meng met de de Ponzu. Voeg de olie en een beetje citroen toe en meng het geheel goed tot een vinaigrette.
-
Bestrijk de oesters met wat van de vinaigrette, ongeveer 5 minuten voor het serveren, anders gaat de oester garen in het zuur van de citroen.
-
Doe de deksel weer op de oester. Zet ze in een grote bak en spuit gelijkmatig de deksels goud met de goudspray.
-
Serveer op crushed ice, zeewier of op grof zeezout.
-
Voor de oester met bergamot. Steek de oesters zoals boven beschreven maar nu zonder dekseltje.
-
Rasp a la minute wat verse bergamot over de oester.
-
Garneer af met wat jonge kleine topjes van de maïs scheutjes.
-
En de laatste variant: serveer 4 platte oesters puur. Zo zijn ze misschien nog wel het allerlekkerst!
- Eet smakelijk!