Recept: Oesters met tulpenbollen

22 september 2017
Waardeer: 
(Totaal: 2 stemmen)
Stilstaand beeld van Oesters met tulpenbollen
Culinair expert Alain Caron is in het Noord-Hollandse Sint Maartensbrug waar hij John Huijberts ontmoet die biologische tulpenbollen kweekt. Bijzonder is dat deze bollen geschikt zijn om verwerkt te worden tot tulpenwodka! Alain gaat er een bijzonder gerecht mee maken.
4 personen

Ingrediënten voor Oesters met tulpenbollen

  • 4 oesters p.p.
  • 1 dl room
  • 3 el wodka 
  • rasp van mierikswortel (niet te veel het is super sterk)
  • rasp van halve limoen 
  • 20 g gebruind amandelen 
  • 100 g mini verse tulp uien
  • 1 aubergine
  • olijfolie
  • zout en peper

​*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

 

Aan de slag

  1. 1

    Zet de oven aan op 180 graden. Bewaar het vlees van de oester op een keukenpapier en bewaar ook het water van de oesters in een kom. Maak de schelpen schoon.

  2. 2

    Doe al de ingrediënten voor de saus in een sauspan, behalve de amandelen en tulpen uien. Laat het inkoken tot een dikke jus (als honing). Giet het mengsel door een zeef. Pocheer de oesters 1 minuut en leg ze op een plateau.

  3. 3

    Maak nu de Caviar d'aubergine. Snij de aubergine in tweeën en bestrooi het met olijfolie, zout en peper. Leg de twee parten in de oven net zolang tot het vlees van de aubergine gaar is. Het is gaar als je het vlees er met een theelepel makkelijk kan uithalen.

  4. 4

    Presenteer het op een schaal met wat grof zout. Vul nu de schoongemaakt oester met l de  schoon oesters met een theelepel Caviar d'aubergine en doe een oesters erop. Giet de saus erop en bestrooi het met amandelen en tulpen uien. 

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter