Oesters met tulpenbollen

culinair expert
Alain Caron
Oesters met tulpenbollen (110)
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
10 personen

Culinair expert Alain Caron is in het Noord-Hollandse Sint Maartensbrug waar hij John Huijberts ontmoet die biologische tulpenbollen kweekt. Bijzonder is dat deze bollen geschikt zijn om verwerkt te worden tot tulpenwodka! Alain gaat er een bijzonder gerecht mee maken.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 4
    oesters pp
  • 1 dl
    room
  • 3 el
    wodka
  • rasp van mierikswortel (niet te veel het is super sterk)
  • rasp van halve miloen
  • 20 g
    gebruind amandelen
  • 100 g
    mini verse tulp uien
  • 1
    aubergine
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

  1. 1

    Zet de oven aan op 180 graden. Bewaar het vlees van de oester op een keukenpapier en bewaar ook het water van de oesters in een kom. Maak de schelpen schoon.

  2. 2

    Doe al de ingrediënten voor de saus in een sauspan, behalve de amandelen en tulpen uien. Laat het inkoken tot een dikke jus (als honing). Giet het mengsel door een zeef. Pocheer de oesters 1 minuut en leg ze op een plateau.

  3. 3

    Maak nu de Caviar d'aubergine. Snij de aubergine in tweeën en bestrooi het met olijfolie, zout en peper. Leg de twee parten in de oven net zolang tot het vlees van de aubergine gaar is. Het is gaar als je het vlees er met een theelepel makkelijk kan uithalen.

  4. 4

    Presenteer het op een schaal met wat grof zout. Vul nu de schoongemaakt oester met l de  schoon oesters met een theelepel Caviar d'aubergine en doe een oesters erop. Giet de saus erop en bestrooi het met amandelen en tulpen uien. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!