Oosterse steaktartaar
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Steak Tartare400 gbavette, runderlende of ossenhaas
-
1sjalot
-
½rode peper
-
2bosuitjes
-
6 blaadjesmunt
-
5 takjeskoriander
-
1 cmverse gember
-
20 gcashewnoten, fijngehakt
-
2 elsojasaus
-
1 elsesamolie
-
2 eloestersaus
-
1 elvissaus
-
1limoen
-
•zout en peper
-
Tempura150 gbloem
-
30 gmaïzena
-
150 mlijswater
-
•arachideolie
-
2bosuitjes
-
1rode paprika
-
Afwerking•daikon cress
-
4radijsjes
-
20 gcashewnoten, fijngehakt
-
75 mlJapanse mayonaise (kewpie)
-
Maak van de sesamolie, oestersaus, sojasaus, vissaus en het sap van de limoen een dressing. Snij het vlees in fijne blokjes en doe het in een kom. Snipper de sjalot zo fijn als je kunt. Snij de bosuitjes, rode peper en de verse kruiden fijn en rasp de verse gember erover. Voeg 20 gram gehakte cashewnoten en de dressing eraan toe. Meng alles goed door elkaar, proef en breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
-
Snij de paprika en de bosuitjes voor de tempora in gelijke lange slierten van ongeveer 0,5 cm dik.
-
Meng de bloem met de maïzena en het ijskoude water en klop het met een garde tot een beslag.
-
Doe een laag arachideolie in de pan en verwarm tot 180 graden. Je kunt het ook in de frituur doen. Haal de groenten door het beslag en laat ze voorzichtig in de olie zakken. Bak de tempuragroenten 2 à 3 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier en strooi er een heel klein beetje zout overheen.
-
Schep de aangemaakte tartaar in een ringvorm. Leg daar de net gebakken tempora groenten bovenop. Spuit er stippen Japanse mayonaise omheen. Maak kleine hoopjes met de fijn gesneden cashewnoten. Steek er dungesneden plakjes radijs tussen en wat takjes daikon cress.
- Eet smakelijk!