Oosterse steaktartaar

chef-kok
Ramon Brugman
Shot steaktartaar
7 min
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
125 personen
Chef-kok Ramon Brugman maakt een klassieker: steak tartaar, maar met een oosterse twist.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Steak Tartare
    400 g
    bavette, runderlende of ossenhaas
  • 1
    sjalot
  • ½
    rode peper
  • 2
    bosuitjes
  • 6 blaadjes
    munt
  • 5 takjes
    koriander
  • 1 cm
    verse gember
  • 20 g
    cashewnoten, fijngehakt
  • 2 el
    sojasaus
  • 1 el
    sesamolie
  • 2 el
    oestersaus
  • 1 el
    vissaus
  • 1
    limoen
  • zout en peper
  • Tempura
    150 g
    bloem
  • 30 g
    maïzena
  • 150 ml
    ijswater
  • arachideolie
  • 2
    bosuitjes
  • 1
    rode paprika
  • Afwerking
    daikon cress
  • 4
    radijsjes
  • 20 g
    cashewnoten, fijngehakt
  • 75 ml
    Japanse mayonaise (kewpie)

Bereiding

  1. 1

    Maak van de sesamolie, oestersaus, sojasaus, vissaus en het sap van de limoen een dressing. Snij het vlees in fijne blokjes en doe het in een kom. Snipper de sjalot zo fijn als je kunt. Snij de bosuitjes, rode peper en de verse kruiden fijn en rasp de verse gember erover. Voeg 20 gram gehakte cashewnoten en de dressing eraan toe. Meng alles goed door elkaar, proef en breng eventueel nog op smaak met zout en peper.

  2. 2

    Snij de paprika en de bosuitjes voor de tempora in gelijke lange slierten van ongeveer 0,5 cm dik.

  3. 3

    Meng de bloem met de maïzena en het ijskoude water en klop het met een garde tot een beslag. 

  4. 4

    Doe een laag arachideolie in de pan en verwarm tot 180 graden. Je kunt het ook in de frituur doen. Haal de groenten door het beslag en laat ze voorzichtig in de olie zakken. Bak de tempuragroenten 2 à 3 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier en strooi er een heel klein beetje zout overheen.

  5. 5

    Schep de aangemaakte tartaar in een ringvorm. Leg daar de net gebakken tempora groenten bovenop. Spuit er stippen Japanse mayonaise omheen. Maak kleine hoopjes met de fijn gesneden cashewnoten. Steek er dungesneden plakjes radijs tussen en wat takjes daikon cress.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!