4 minuten

Oude kaas fam Captein, Zoeterwoude

Aan de rand van het Groene Hart, in Zoeterwoude, runt de familie Captein een kaasboerderij. Al generatieslang is de familie aan het boeren en nog steeds zijn er twee generaties vol passie op de boerderij bezig. Er lopen kippen, schapen, varkens en koeien waarmee ze proberen kringlopen te sluiten en dat allemaal voor het product dat zij maken: de boerenkaas. Chef-kok Leon Mazairac loopt een dagje met de familie mee en maakt een mooi gerecht met hun oudste kaas.
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 2
    stronken witlof
  • 1
    stronk roodlof
  • 2 dl
    schapenyoghurt
  • boerenoplegkaas om te raspen
  • 0,5
    spitskool
  • mandarijnensap
  • 50 g
    geroosterde zonnebloempitten
  • 1 dl
    appelazijn
  1. Snij de lof en spitskool zeer fijn.

  2. Maak een slasaus van de schapenyoghurt, appelazijn en maak het op smaak met het mandarijnensap.

  3. Meng de witlof en spitskool met de slasaus en rasp er wat van de boerenoplegkaas overheen.

  4. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.