8 minuten

Paddenstoelenrisotto met gefrituurd ei

Chef-kok Ramon Brugman maakt een paddenstoelenrisotto met een gepocheerd én gefrituurd ei.
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de risotto
    250 g
    risottorijst
  • 1 el
    boter
  • 1 glas
    witte wijn
  • 15 g
    gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 400 ml
    water
  • 200 g
    diverse paddenstoelen
  • 1
    ui
  • 2 tenen
    knoflook
  • 1/4
    bosje dragon
  • 1 stuk
    geraspte Parmezaan
  • 1 el
    crème fraîche
  • Garnituur
    250 g
    diverse paddenstoelen
  • 1/4
    bosje dragon
  • 1
    ui
  • 1
    teen knoflook
  • 1
    chiogga biet
  • cress (bijvoorbeeld tuinkers)
  • Voor het eitje
    4
    biologische eieren
  • 1/2
    kopje azijn
  • zout en peper
  • 100 g
    bloem
  • 2
    eiwitten
  • 100 g
    panko
  • 0,5 L
    zonnebloemolie
  1. Maak de paddenstoelen schoon en bak ze in een grote pan hard aan in een klont boter. Maak vervolgens de bouillon door in een aparte kom 400 ml kokend water op het gedroogde eekhoorntjesbrood te schenken.

  2. Voeg de gesnipperde ui en de twee tenen knoflook toe aan de gebakken paddenstoelen. Roer door en bak aan. Voeg dan de risottorijst toe aan de paddenstoelen. Roer alles door en blus af met de witte wijn. Voeg dan voorzichtig de bouillon van eekhoorntjesbrood toe totdat de rijst net onderstaat. Roer de risotto regelmatig door en blijf bouillon toevoegen terwijl je doorgaat met de andere stappen.

  3. We gaan eerst het ei pocheren en dat doe je door een pan water met azijn aan de kook te brengen. Maak een draaikolk met en garde en tik hier het eitje in. Pocheer de eieren ongeveer 3 a 4 minuten. Als het een klein ei is dan korter. Haal het ei eruit en koel af met koud water.  

  4. Voor de garnering bak je in een koekenpan de overige paddenstoelen in een klont boter. Bekijk de video om te weten wat je met elke soort paddenstoel het beste kan doen. Voeg als laatst de ui en de knoflook toe. Als ook de ui en knoflook aangebakken zijn, zet je de koekenpan even weg.

  5. Haal de gepocheerde eieren voorzichtig uit de kom met koud water en laat ze uitlekken op keukenpapier. Snij de uitstulpingen van het ei, zodat er een bolletje ontstaat. Haal de eitjes door de bloem, dan door het eiwit en vervolgens door de panko. Verwarm de olie op 180 graden en frituur het ei totdat deze goudbruin is.

  6. Om de risotto af te maken en als al het vocht is opgenomen voeg je nog een klontje boter en een lepel crème fraîche toe. Rasp ook wat kaas over de risottto en voeg de dragon toe.

  7. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.