Rijstsalade met gebakken moestuingroenten
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 6-
200 gzilvervliesrijst
-
1rode ui
-
2bieten
-
1meiraap
-
1gele paprika
-
1gele courgette
-
1 bosjeverse peterselie
-
1citroen
-
1 teenknoflook
-
3 cmgember
-
200 gzongedroogde tomaatjes met olie
-
200 gfetakaas
-
•potje bonen op zuur (ongeveer 150 gr)
-
•klontje roomboter
-
•peper en zout
-
Kook voor de rijstsalade de rijst gaar en laat dit vervolgens goed afkoelen. Schil en snij de bieten in blokjes van ongeveer 1 cm dik. Smelt het klontje roomboter in de koekenpan. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Fruit het in de koekenpan met de gesmolten roomboter.
-
Vervolgens bak je de gesneden bietjes ongeveer 5 min mee. Snij in de tussentijd de meiraap en de courgette in kleine blokjes van ongeveer 2 cm groot en bak deze 3 minuten mee. Daarna meng je alle gebakken producten door de rijst.
-
Hak de peterselie fijn en meng dit samen met de gedroogde tomaatjes en de boontjes op zuur (bewaar wat boontjes voor de garnering) door de salade. Knijp er eventueel wat sap van de citroen bij en wat peper en zout naar smaak.
-
Als laatste verkruimel je de fetakaas er doorheen en decoreer met een restje peterselie en het loof van de bieten en nog wat boontjes.
- Eet smakelijk!