3 minuten

Rijstsalade met gebakken moestuingroenten

Het stadsverpleeghuis in Eindhoven doet er alles aan om bewoners midden in het leven te houden. Ze organiseren superveel activiteiten die de bewoners actief en bij de tijd houden. Met de BinnensteBuiten-kijk/kookclub proberen bewoners recepten uit van Sharon met biologische groenten uit hun eigen moestuin. Reden genoeg voor Sharon om langs te gaan en samen te gaan koken met de groenten die ze uit de moestuin halen.
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 6
  • 200 g
    zilvervliesrijst
  • 1
    rode ui
  • 2
    bieten
  • 1
    meiraap
  • 1
    gele paprika
  • 1
    gele courgette
  • 1 bosje
    verse peterselie
  • 1
    citroen
  • 1 teen
    knoflook
  • 3 cm
    gember
  • 200 g
    zongedroogde tomaatjes met olie
  • 200 g
    fetakaas
  • potje bonen op zuur (ongeveer 150 gr)
  • klontje roomboter
  • peper en zout
  1. Kook voor de rijstsalade de rijst gaar en laat dit vervolgens goed afkoelen. Schil en snij de bieten in blokjes van ongeveer 1 cm dik. Smelt het klontje roomboter in de koekenpan. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Fruit het in de koekenpan met de gesmolten roomboter.

  2. Vervolgens bak je de gesneden bietjes ongeveer 5 min mee. Snij in de tussentijd de meiraap en de courgette in kleine blokjes van ongeveer 2 cm groot en bak deze 3 minuten mee. Daarna meng je alle gebakken producten door de rijst.   

  3. Hak de peterselie fijn en meng dit samen met de gedroogde tomaatjes en de boontjes op zuur (bewaar wat boontjes voor de garnering) door de salade. Knijp er eventueel wat sap van de citroen bij en wat peper en zout naar smaak.  

  4. Als laatste verkruimel je de fetakaas er doorheen en decoreer met een restje peterselie en het loof van de bieten en nog wat boontjes.

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.