9 minuten

Pan pizza met ricotta, tomaat en courgette

Deze heerlijke pan pizza hoeft de oven niet eens in! Super lekker, makkelijk en ideaal voor het weekend. Onze chef-kok Ramon maakt zijn eigen variatie op deze Italiaanse klassieker met ricotta, tomaat, courgette en een verse kruidensalsa. 

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 2
  • Voor het deeg
    400 gr
    bloem
  • 7 gr
    gist
  • 1 tl
    zout
  • 350 ml
    lauw water
  • Voor de kruidensalsa
    1 teen
    knoflook
  • 1 bosje
    bieslook
  • 2 st
    lenteui
  • 1
    citroen
  • olijfolie, zout en peper
  • Voor de gebakken courgette
    1 - 2
    courgettes
  • 1 teen
    knoflook
  • 1
    rode ui
  • oregano
  • olijfolie, zout en peper
  • Voor de gemarineerde tomaat
    2-3
    flinke tomaten
  • oregano
  • olijfolie, zout en peper
  • 1 bakje
    ricotta
  • 2 bollen
    mozzarella van goede kwaliteit (vocht gebruiken voor het deeg)
  • wat blaadjes bloedzurig
  1. Maak het deeg. Warm het water wat op en meng met de bloem, het zout en de gist. Kneed 8 minuten tot een glad en soepel deeg. Verdeel het in twee bolletjes en laat dit minimaal een uur rijzen.  

  2. Maak de kruidensalsa. Verhit de olie. Snijd de knoflook, bieslook en lenteui fijn en meng met warme olijfolie. Voeg de rasp en sap van citroen toe en breng op smaak met zout en peper.

  3. Snijd de courgette in plakken en snijd de knoflook fijn. Bak dit aan in een laagje olijfolie. Voeg de kruiden toe en bak tot ze een mooi kleurtje hebben gekregen. Breng op smaak met zout en peper. Haal de plakjes courgette uit de pan en laat ze iets afkoelen.

  4. Snijd de tomaten in plakken en marineer ze in wat olijfolie, oregano, zout en peper.

  5. Als het deeg gerezen is duw je de bodem voorzichtig plat en rol je het uit. Bak de pizza bodems in een koekenpan met een beetje olie op middelhoog vuur. Bak de plakken aan beide kanten. Zo'n 6 tot 8 minuten aan de ene kant en 4 à 5 aan de andere kant. Haal ze dan uit de pan en leg ze in een theedoek.

  6. Haal de pizza bodem uit de theedoek en smeer er een flinke laag ricotta op. Doe daar wat van de salsa overheen met wat bieslook en lenteui. Smeer dit over de ricotta heen. Beleg met de plakken tomaat en gebakken courgette. 

  7. Scheur de mozzarella in stukken en leg deze op de pizza. Smeer de salsa over de gehele pizza en maak af met wat blaadjes zuring. Snijd de pizza in stukken en serveer direct.

  8. Geniet van de heerlijke pan pizza!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Ramon Brugman maakt kipnuggets