Risotto met verse groente en zalm van de barbecue

chef-kok
Ramon Brugman
risotto
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
29 personen

Risotto is een typisch Italiaans gerecht. Je bakt de rijst eerst kort aan en daarna laat je het gaarkoken in bouillon. Heerlijk! In deze risotto zitten lekker veel verse groente en zalm.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • risotto
    1
    ui
  • 1 teen
    knoflook
  • 2
    tomaten
  • 250 gr
    risottorijst
  • 1 glas
    witte wijn
  • 750 ml
    water
  • 1
    bouillonblokje
  • 100 gr
    doperwten
  • 8
    groene asperges
  • 2 stengels
    bosui
  • 2 stengels
    bleekselderij
  • 1/1 bos
    bieslook
  • 1 stuk
    geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 el
    crème fraîche
  • zalm
    4 moten
    zalm
  • citroen
  • peterselie
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

  1. 1

    Snijd de ui en de knoflook en fruit deze in olijfolie. Snijd de tomaat fijn en voeg deze toe.

  2. 2

    Voeg de risottorijst toe aan de pan en bak die even kort mee. Blus vervolgens af met een glas witte wijn. Snijd de bleekselderij en voeg deze toe.

    Laat de risotto nu langzaam garen.

  3. 3

    Voeg de bouillon beetje bij beetje toe, totdat de rijst de bouillon heeft opgenomen. Herhaal dit een paar keer.

  4. 4

    Is de rijst bijna gaar? Voeg dan de bosui, doperwten, bosui en groene asperge en kruiden toe. Maak dit af met creme fraiche en fijngeraspte Parmezaanse kaas. Roer even door en breng op smaak met zout en peper.

  5. 5

    Dan gaan we verder naar de zalm. Breng de zalm op smaak met zout en peper. Leg ‘m vervolgens op de barbecue en zet de deksel erop zodat ‘ie kan garen.

  6. 6

    Rasp een klein beetje citroen en hak de peterselie fijn. Meng dit met een klein beetje olijfolie, zout en peper. Druppel deze kruidenolie op de zalm.

  7. 7

    Haal de zalm van de grill en smeer de zalm nog een keer in met de kruidenolie. Serveer bij de risotto.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!