Risotto met verse groente en zalm van de barbecue
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
risotto•ui
-
1 teenknoflook
-
2tomaten
-
250 grrisottorijst
-
1 glaswitte wijn
-
750 mlwater
-
1bouillonblokje
-
100 grdoperwten
-
8groene asperges
-
2 stengelsbosui
-
2 stengelsbleekselderij
-
1/1 bosbieslook
-
1 stukgeraspte Parmezaanse kaas
-
1 elcrème fraîche
-
zalm4 motenzalm
-
•citroen
-
•peterselie
-
•olijfolie
-
•zout en peper
-
Snijd de ui en de knoflook en fruit deze in olijfolie. Snijd de tomaat fijn en voeg deze toe.
-
Voeg de risottorijst toe aan de pan en bak die even kort mee. Blus vervolgens af met een glas witte wijn. Snijd de bleekselderij en voeg deze toe.
Laat de risotto nu langzaam garen. -
Voeg de bouillon beetje bij beetje toe, totdat de rijst de bouillon heeft opgenomen. Herhaal dit een paar keer.
-
Is de rijst bijna gaar? Voeg dan de doperwten, bosui en groene asperge en kruiden toe. Maak dit af met creme fraiche en fijngeraspte Parmezaanse kaas. Roer even door en breng op smaak met zout en peper.
-
Dan gaan we verder naar de zalm. Breng de zalm op smaak met zout en peper. Leg ‘m vervolgens op de barbecue en zet de deksel erop zodat ‘ie kan garen.
-
Rasp een klein beetje citroen en hak de peterselie fijn. Meng dit met een klein beetje olijfolie, zout en peper. Druppel deze kruidenolie op de zalm.
-
Haal de zalm van de grill en serveer bij de risotto.
- Eet smakelijk!