Risotto met verse groente en zalm van de barbecue

Ramon Brugman maakt een typisch Italiaanse risotto. Vol met groente en zalm van de barbecue. Perfect om buiten te eten!
Gerecht Vis
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • risotto
    ui
  • 1 teen
    knoflook
  • 2
    tomaten
  • 250 gr
    risottorijst
  • 1 glas
    witte wijn
  • 750 ml
    water
  • 1
    bouillonblokje
  • 100 gr
    doperwten
  • 8
    groene asperges
  • 2 stengels
    bosui
  • 2 stengels
    bleekselderij
  • 1/1 bos
    bieslook
  • 1 stuk
    geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 el
    crème fraîche
  • zalm
    4 moten
    zalm
  • citroen
  • peterselie
  • olijfolie
  • zout en peper
  1. Snijd de ui en de knoflook en fruit deze in olijfolie. Snijd de tomaat fijn en voeg deze toe.

  2. Voeg de risottorijst toe aan de pan en bak die even kort mee. Blus vervolgens af met een glas witte wijn. Snijd de bleekselderij en voeg deze toe.

    Laat de risotto nu langzaam garen.

  3. Voeg de bouillon beetje bij beetje toe, totdat de rijst de bouillon heeft opgenomen. Herhaal dit een paar keer.

  4. Is de rijst bijna gaar? Voeg dan de doperwten, bosui en groene asperge en kruiden toe. Maak dit af met creme fraiche en fijngeraspte Parmezaanse kaas. Roer even door en breng op smaak met zout en peper.

  5. Dan gaan we verder naar de zalm. Breng de zalm op smaak met zout en peper. Leg ‘m vervolgens op de barbecue en zet de deksel erop zodat ‘ie kan garen.

  6. Rasp een klein beetje citroen en hak de peterselie fijn. Meng dit met een klein beetje olijfolie, zout en peper. Druppel deze kruidenolie op de zalm.

  7. Haal de zalm van de grill en serveer bij de risotto.

  8. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.