Pannenkoeken van kikkererwten

chef-kok
Ramon Brugman
kikkererwten pannenkoek
8 min
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
309 personen
Chef-kok Ramon Brugman gaat op de vegetarische toer. Hij maakt kikkererwtenpannenkoekjes met kerrie, auberginestoof en een spannende salsa.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingredi├źnten

Aantal personen
4
  • Pannenkoekjes
    130 g
    uitgelekte kikkererwten
  • 1
    ei
  • 150 ml
    melk
  • 1/2 tl
    kerrie
  • 1/2 tl
    gemberpoeder
  • Knoflookkwark
    200 ml
    kwark
  • 1
    teentje knoflook
  • 1/2
    citroen
  • 1/2
    bosje peterselie
  • peper en zout
  • auberginestoof
    2
    uien
  • 2
    teentjes knoflook
  • 2
    aubergines
  • 2
    tomaten
  • 1
    rode peper
  • 1 tl
    komijn
  • 1 tl
    paprikapoeder
  • 1 tl
    kerrie
  • 1/2
    citroen
  • 1
    stuk geraspte gember
  • Geroosterde paprika
    2
    rode paprika's
  • olie
  • peper en zout
  • 1
    ui
  • 1
    teentje knoflook
  • 100 g
    doperwten uit de vriezer
  • 4
    takken munt
  • 1/4
    bosje dille
  • 1/2
    citroen
  • 70 g
    kikkererwtenbloem
  1. 1

    Neem de uitgelekte kikkererwten en kneus ze een beetje.

  2. 2

    Voor de knoflookkwark snij je de knoflook en de peterselie fijn. Voeg dit bij de kwark en breng het op smaak met zout en peper.

  3. 3

    Voor de auberginestoof snij je de ui, knoflook, aubergine en tomaat. Zet de ui en knoflook aan in een pannetje met beetje olie. Voeg de blokjes aubergine hier aan toe en bak tot ze een beetje bruin zijn. Voeg dan de specerijen hier aan toe en bak dit kort aan. Als laatste voeg je de tomaat toe en de citroensap. Stoof dit geheel gaar. Laat het hiervooe lange tijd koken tot het meeste vocht verdampt is en je een stevige massa over houd.
    Breng dit op smaak met zout en peper.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 200 graden.

  5. 5

    Besprenkel de paprika met een beetje olie, zout en peper. Leg ze op een rek en rooster ze in ongeveer 20 minuten gaar. Haal ze uit de oven en laat wat afkoelen. Verwijder de zaden en snij ze in slierten.

  6. 6

    Voor het maken van de salsa kook je de doperwten kort in kokend water met wat zout. Snij de ui en de knoflook en zet deze aan in een pannetje met een beetje olie. Voeg de doperwten toe en snij de kruiden. Voeg de kruiden en het citroensap bij de doperwten en breng de salsa op smaak met zout en peper.

  7. 7

    Bouw nu het gerechtje op. Leg een pannenkoekje in het midden van je bord, leg hierop wat kwark. Daarop de stoof van aubergine, wat slierten paprika en de salsa. Herhaal dit twee keer.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!