Spaghetti Vongole

Spaghetti vongole met tomaatjes uit de oven

Belangrijk bij dit gerecht is de timing! Begin met de pasta en dan krijg je de rest van het recept zo onder de knie. 

Gerecht Vis
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 2
  • 500 g
    spaghetti
  • 1
    ui
  • 1 teen
    knoflook
  • 400 g
    venusschelpen of kokkels
  • basilicum
  • 1
    citroen
  • 12
    cherry tomaatjes
  • 1 dl
    witte wijn
  • vers gemalen peper
  • 1 stengel
    bleekselderij
  • kappertjes
  1. Kook de spaghetti al dente en zet deze apart. Snipper de sjalot, snijd de bleekselderij in stukjes en vermaal de knoflook grof. Doe de cherrytomaatjes in een ovenschaal met een beetje olijfolie en pof ze voor circa 8 minuten op 160 graden. Zorg ervoor dat ze mooi zacht zijn, maar niet knappen. 

  2. Stoof de knoflook en de sjalot in een pan. Was de schelpen goed. Voeg de schelpen toe en stoof en schud ze tot ze open schieten. Het sap wat uit de schelpen komt is de saus voor de spaghetti. Voeg hierbij de bleekselderij en het sap van een halve citroen. 

  3. Giet de schelpen af en kook het vocht a la minute in tot de helft. Doe de spaghetti er bij en kook het verder gaar. Voeg wat kappertjes, peper, een beetje vers gehakte basilicum (bewaar wat hele blaadjes ter garnering) en de openstaande schelpen toe. Meng alles goed door elkaar en schep het geheel op een schaal. Werk de spaghetti af met een schijfje citroen, basilicumblaadjes en de gepofte cherrytomaatjes.

  4. Precies zien hoe Leon dit recept maakt?

    Bekijk hier de video

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.