7 minuten

Aardappeltaart met Italiaanse gehaktballetjes en venkelsalade

Chef-kok Ramon Brugman maakt een knapperige aardappeltaart met Italiaanse gehaktballetjes, geserveerd met een frisse venkelsalade. Een verrassend en smaakvol gerecht.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Kookmodus

Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de aardappeltaart:
    5
    grote aardappelen
  • 75 gr
    geraspte Parmezaanse kaas
  • 200 gr
    bloem
  • 250 ml
    water
  • 2 el
    verse rozemarijn
  • zout en peper
  • olijfolie
  • Voor de gehaktballetjes:
    5
    plakjes bacon
  • 500 gr
    gehakt
  • 50 gr
    geraspte Parmezaanse kaas
  • 2
    tenen knoflook
  • 1 tl
    oregano
  • 1
    ei
  • 2 el
    paneermeel
  • ½
    bosje peterselie
  • zout en peper
  • Voor de tomatensaus:
    400 ml
    passata
  • 1
    kleine ui
  • 1
    teen knoflook
  • snufje gedroogde oregano
  • 4
    blaadjes basilicum
  • ½
    bosje peterselie
  • Voor de venkelsalade:
    1
    venkelknol
  • 75 gr
    Parmezaanse kaas
  • zout en peper
  • olijfolie
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 

  2. Snijd de aardappelen in dunne plakken. Klop het bloem en het water tot een glad mengsel. Voeg de Parmezaanse kaas toe en meng de aardappelplakken erdoor. 

  3. Breng op smaak met peper en zout en voeg nog wat fijngehakte rozemarijn toe. Schenk er een scheutje olijfolie in en roer alles nog even goed door.

  4. Verdeel dit mengsel plat op een bakplaat met bakpapier. Het is het handigste als de bakplaat verhoogde rand heeft. Strooi nog wat Parmezaanse kaas over de aardappels.

  5. Bak de taart in de oven voor 20 tot 30 minuten, tot hij gaar en licht krokant is. 

  6. Bak de bacon uit, laat ze afkoelen (dan worden ze lekker knapperig) en snijd fijn.

  7. Doe het gehakt in een kom, breek een ei erin, voeg het paneermeel toe en rasp nog wat Parmezaanse kaas erover. Snijd de knoflook en peterselie fijn en voeg toe aan het gehakt samen met de bacon. Kneed alles goed en maak er balletjes van. 

  8. Snijd de ui fijn en doe deze in de pan waar de bacon en de balletjes in zijn gebakken. Voeg de passata toe en wat oregano en kook dit even. Voeg daarna de gehaktballetjes toe en roer even door.

  9. Haal het blad van de venkel en bewaar deze. Rasp de rest van de venkel op een bord en versnipper dan het blad en leg deze ook op het bord. Rasp de Parmezaanse kaas en de citroen en schenk een klein beetje olijfolie erover.

  10. Snijd de aardappeltaart in stukken en serveer met de gehaktballetjes en salade. 

  11. Geniet van je aardappeltaart!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

1e3852e7-dc61-4e0d-9d6f-f39f35a8f86d.jpg