
Aardappeltaart met Italiaanse gehaktballetjes en venkelsalade
Chef-kok Ramon Brugman maakt een knapperige aardappeltaart met Italiaanse gehaktballetjes, geserveerd met een frisse venkelsalade. Een verrassend en smaakvol gerecht.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de aardappeltaart:5grote aardappelen
-
75 grgeraspte Parmezaanse kaas
-
200 grbloem
-
250 mlwater
-
2 elverse rozemarijn
-
•zout en peper
-
•olijfolie
-
Voor de gehaktballetjes:5plakjes bacon
-
500 grgehakt
-
50 grgeraspte Parmezaanse kaas
-
2tenen knoflook
-
1 tloregano
-
1ei
-
2 elpaneermeel
-
½bosje peterselie
-
•zout en peper
-
Voor de tomatensaus:400 mlpassata
-
1kleine ui
-
1teen knoflook
-
•snufje gedroogde oregano
-
4blaadjes basilicum
-
½bosje peterselie
-
Voor de venkelsalade:1venkelknol
-
75 grParmezaanse kaas
-
•zout en peper
-
•olijfolie
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Snijd de aardappelen in dunne plakken. Klop het bloem en het water tot een glad mengsel. Voeg de Parmezaanse kaas toe en meng de aardappelplakken erdoor.
-
Breng op smaak met peper en zout en voeg nog wat fijngehakte rozemarijn toe. Schenk er een scheutje olijfolie in en roer alles nog even goed door.
-
Verdeel dit mengsel plat op een bakplaat met bakpapier. Het is het handigste als de bakplaat verhoogde rand heeft. Strooi nog wat Parmezaanse kaas over de aardappels.
-
Bak de taart in de oven voor 20 tot 30 minuten, tot hij gaar en licht krokant is.
-
Bak de bacon uit, laat ze afkoelen (dan worden ze lekker knapperig) en snijd fijn.
-
Doe het gehakt in een kom, breek een ei erin, voeg het paneermeel toe en rasp nog wat Parmezaanse kaas erover. Snijd de knoflook en peterselie fijn en voeg toe aan het gehakt samen met de bacon. Kneed alles goed en maak er balletjes van.
-
Snijd de ui fijn en doe deze in de pan waar de bacon en de balletjes in zijn gebakken. Voeg de passata toe en wat oregano en kook dit even. Voeg daarna de gehaktballetjes toe en roer even door.
-
Haal het blad van de venkel en bewaar deze. Rasp de rest van de venkel op een bord en versnipper dan het blad en leg deze ook op het bord. Rasp de Parmezaanse kaas en de citroen en schenk een klein beetje olijfolie erover.
-
Snijd de aardappeltaart in stukken en serveer met de gehaktballetjes en salade.
- Geniet van je aardappeltaart!
