4 minuten

Parelcouscous met groene pompoen

Culinair schrijver Nadia Zerouali ontmoet biologisch-dynamisch groenteteler Joost van Strien. Ze maakt een Parelcouscous met gegrilde groene pompoen en gemarineerde rode kool.
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 40 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 1
    kleine stevige groene pompoen
  • 350 g
    parelcouscous
  • 1/2
    stevige kleine rode kool
  • zout en peper
  • oude balsamico-azijn
  • pompoenpitolie
  • olijf- of koolzaadolie
  • 2
    rode uien
  • 2
    teentjes knoflook
  • paar takjes verse tijm
  • stuk oudbakken brood
  • 1 tl
    venkelzaad
  • 1 tl
    anijszaad
  • Benodigdheden
    keukenmachine
  • grillpan
  1. Maak de pompoen schoon en snij met schil in dunne plakjes.

  2. Kook de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.

  3. Snijd ondertussen de kool in zo dun mogelijke reepjes. Doe de kool in een grote schaal en bestrooi royaal met wat zout. Masseer met je handen de kool, totdat deze zacht aanvoelt en begint te glimmen. Voeg naar smaak een flinke scheut azijn en pompoenpitolie toe en masseer dit er ook goed door. Laat trekken.

  4. Giet de parelcouscous af. Snij de uien én de knoflook in plakjes. Verhit in de pan een scheutje olie en bak hierin de ui, knoflook en tijm goudbruin.

  5. Verhit de grillpan tot goed heet en grill de plakjes pompoen aan beide kanten goudbruin en gaar.

  6. Meng de parelcouscous door de gebakken uien en breng op smaak met wat peper en zout.

  7. Scheur het brood in kleine stukjes en maal in een keukenmachine tot een fijn broodkruim. Meng met het venkel- en anijszaad. Rooster het broodkruim in een hete pan goudbruin en geurig.

  8. Verdeel de parelcouscous over een warm bord, verdeel hier een pluk van de rauwe gemarineerde rode kool over, leg er wat plakjes gegrilde groene pompoen omheen. Bestrooi royaal met wat broodkruim en druppel wat pompoenpitolie en balsamico-azijn over de pompoen.

  9. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.