
Pasta met groenten saus, gele courgette, artisjok en een frisse salade
Alle kleuren van de regenboog! Gele én groene courgette, spinazie, artisjok, cranberries en rasp van citroen en sinaasappel. Deze pasta met frisse salade van onze chef-kok Geneal Harreman is oogverblindend en zit bomvol groenten.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de pasta:400 grspaghetti
-
2groene courgettes
-
3knoflooktenen
-
1ui
-
200 grspinazie
-
200 mlwater of bouillon
-
2gele courgettes
-
100 grgedroogde cranberries
-
½bosje basilicum
-
30 grolijfolie
-
1sinaasappel sap en rasp
-
Voor de artisjokken:4stuks artisjok
-
1sinaasappel sap en rasp
-
1citroen sap en rasp
-
•150 – 200 ml olijfolie
-
Benodigdheden:•oven – aluminiumfolie – blender
-
Breng een pan water aan de kook en gaar de spaghetti tot het beetgaar is, giet de spaghetti af.
-
Verhit de oven voor op 180 graden, halveer 1,5 groene courgettes en leg dit op een vel aluminiumfolie, houd een halve groene courgette achter om toe te voegen aan de salade.
-
Kneus de knoflooktenen, verwijder de schil en leg ze op de courgettes en vouw de folie dicht. Gaar de courgettes zo’n 30 – 40 minuten in de oven.
-
Pel de ui en snijd dit in halve uienringen, verhit een steelpannetje met een laagje olijfolie en bak de ui hierin aan totdat gaar is.
-
Voeg het water en bouillonblokje toe aan de pan met uien en laat dit even pruttelen, zet het vuur dan uit.
-
Snijd de bovenkant en de dikke schillen van de artisjokken af, leg de artisjokken in een steelpan met olijfolie en schil de citroen en sinaasappel en voeg de schillen ook toe aan de pan.
-
Knijp hier de sap van de citroen en sinaasappel bij. Konfijt de artisjokken op laag vuur zo’n halfuur lang totdat ze gaar zijn en breng het op smaak met zout en peper.
-
Snijd een gele courgette in dikke plakken en verhit een bakpan op middelhoog vuur met een laagje olie en bak de courgette goudbruin en gaar aan beide kanten.
-
Snijd de andere gele courgette in dunne plakjes en de halve groene courgette ook, verzamel dit in een mengkom en rasp de sinaasappelschil erbij.
-
Pers het sap van de sinaasappel erbij en voeg een scheutje olijfolie toe, meng de plakjes courgette samen in de mengkom zodat alles goed gemengd is.
-
Pluk de resterende basilicumblaadjes erbij en verdeel de gedroogde cranberries over de salade, breng het op smaak met zout en peper indien nodig.
-
Haal de courgette uit de oven en hak dit in grove stukken, verzamel het in de blender samen met de spinazie en een paar blaadjes basilicum.
-
Pureer de saus fijn en breng dit op smaak met zout en peper, zet de saus apart totdat je het gerecht gaat serveren.
-
Verhit de courgettesaus en meng dit samen met de spaghetti. Schep de pasta over op de borden en verdeel de artisjokken en gebakken gele courgette over de gerechten.
- Geniet van je pasta met groenten!
