7 minuten

Broccolitaart met blauwe kaas en gebakken amandelen

Chef-kok Sharon de Miranda maakt een heerlijke broccolitaart. Ze serveert deze hartige taart met blauwe kaassaus, gebakken amandelen en rucola. Eet smakelijk!

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 70 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor het deeg:
    300 gram
    bloem
  • 150 gram
    gezouten roomboter
  • 1
    ei
  • 2 el
    koud water
  • Voor de vulling:
    200 gram
    roomkaas
  • 75 gram
    geraspte belegen kaas
  • 3
    eieren
  • 1
    rode ui
  • 500 gram
    broccoli
  • peper en zout
  • Voor de blauwe kaassaus:
    150 gram
    blauwe kaas
  • 100 gram
    roomkaas
  • 4 el
    crème fraîche
  • Voor de geroosterde amandelen:
    1 el
    olie
  • 200 gram
    rauwe gepelde amandelen
  • 1 tl
    gerookte paprikapoeder
  • zout naar smaak
  • Voor de garnering:
    50 gram
    rucola
  1. Begin met het maken van het deeg. Doe de bloem, boter, het ei en 2 eetlepels water in een kom en mix dit tot een mooi deeg. Is het nog wat kruimelig, voeg er dan nog een lepel water aan toe. Dek het deeg af en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.

  2. Schil met een dunschiller de stronk van de broccoli en snijd het in stukjes. Snijd de rest van de broccoli in roosjes en kook het beetgaar en laat goed uitlekken.

  3. Voor de vulling doe je de roomkaas en geraspte kaas in een kom en mix het. Tik de drie eieren er dan één voor een doorheen. Voeg wat peper en eventueel zout toe.

  4. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit over een met bloem bestrooid werkblad. Vet een taartvorm in met wat roomboter en bekleed deze vervolgens met het deeg en prik de bodem in met een vork.

  5. Snijd de rode ui in halve ringen en verdeel samen met de broccoli over de bodem. Schenk het beslag van de roomkaas, eieren en geraspte kaas over het broccolimengsel.

  6. Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 35 minuten gaar.

  7. Maak intussen de blauwe kaassaus. Meng de blauwe kaas, de roomkaas en de crème fraîche in de keukenmachine tot een egale massa.

  8. Verwarm een koekenpan met een scheutje olie en bak de amandelen goudbruin. Verwijder de amandelen uit de pan en bestrooi met de gerookte paprikapoeder en zout naar smaak.

  9. Maak de broccolitaart af met de blauw kaassaus, rucola en de gebakken amandelen.

  10. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda