Broccolitaart met blauwe kaas en gebakken amandelen
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een heerlijke broccolitaart. Ze serveert deze hartige taart met blauwe kaassaus, gebakken amandelen en rucola. Eet smakelijk!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor het deeg:300 grambloem
-
150 gramgezouten roomboter
-
1ei
-
2 elkoud water
-
Voor de vulling:200 gramroomkaas
-
75 gramgeraspte belegen kaas
-
3eieren
-
1rode ui
-
500 grambroccoli
-
•peper en zout
-
Voor de blauwe kaassaus:150 gramblauwe kaas
-
100 gramroomkaas
-
4 elcrème fraîche
-
Voor de geroosterde amandelen:1 elolie
-
200 gramrauwe gepelde amandelen
-
1 tlgerookte paprikapoeder
-
•zout naar smaak
-
Voor de garnering:50 gramrucola
-
Begin met het maken van het deeg. Doe de bloem, boter, het ei en 2 eetlepels water in een kom en mix dit tot een mooi deeg. Is het nog wat kruimelig, voeg er dan nog een lepel water aan toe. Dek het deeg af en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.
-
Schil met een dunschiller de stronk van de broccoli en snijd het in stukjes. Snijd de rest van de broccoli in roosjes en kook het beetgaar en laat goed uitlekken.
-
Voor de vulling doe je de roomkaas en geraspte kaas in een kom en mix het. Tik de drie eieren er dan één voor een doorheen. Voeg wat peper en eventueel zout toe.
-
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit over een met bloem bestrooid werkblad. Vet een taartvorm in met wat roomboter en bekleed deze vervolgens met het deeg en prik de bodem in met een vork.
-
Snijd de rode ui in halve ringen en verdeel samen met de broccoli over de bodem. Schenk het beslag van de roomkaas, eieren en geraspte kaas over het broccolimengsel.
-
Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 35 minuten gaar.
-
Maak intussen de blauwe kaassaus. Meng de blauwe kaas, de roomkaas en de crème fraîche in de keukenmachine tot een egale massa.
-
Verwarm een koekenpan met een scheutje olie en bak de amandelen goudbruin. Verwijder de amandelen uit de pan en bestrooi met de gerookte paprikapoeder en zout naar smaak.
-
Maak de broccolitaart af met de blauw kaassaus, rucola en de gebakken amandelen.
- Eet smakelijk!