Recept: Pastinaak stamppot

17 januari 2017
Waardeer: 
(Totaal: 1 stem)
Stilstaand beeld van Pastinaak stamppot
Chef-kok Sharon de Miranda maakt stamppot met de lievelingsgroente van haar collega-kok Ramon: pastinaak.
4 personen

Ingrediënten voor Pastinaak stamppot

  • 600 gr pastinaak
  • 600 gr aardappels
  • Scheutje Kookroom
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 4 kipfilets
  • ½ theelepel kerrie poeder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 100 gram cornflakes
  • 1 bosje Peterselie
  • 4 paprika’s
  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • Olijfolie
  • Peper/ zout naar smaak

 

Wat drinken we er bij? Een watertje met kiwi's. (1 ltr water 2 schoongemaakte gesneden kiwi’s 1 groene en 1 gele)

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 250 graden.

     

  2. 2

    Was en halveer de paprika’s en haal de kern en pitjes eruit. Bak de paprika’s ongeveer 10 min af in de voorverwarmde oven tot dat ze zwart beginnen te worden. 

  3. 3

    Haal de paprika’s uit de oven en trek het velletje eraf. 

  4. 4

    Halveer de rode ui en snij deze in ringen.

     

  5. 5

    Hak de helft van het bosje peterselie fijn en snij de geroosterde paprika’s in reepjes. Meng dit door elkaar samen met het sap van 1 citroen en een scheutje olijfolie.

  6. 6

    Schil de aardappels en de pastinaak en snij deze in gelijke stukken.

     

  7. 7

    Kook de aardappels en pastinaak gaar in ruim kokend licht gezouten water.

  8. 8

    Als de aardappels met  pastinaak gaar is giet je dit af en stamp je het  fijn met wat kookroom.

  9. 9

    Klop het ei los en hak de peterselie en het knoflookteentje fijn roer dit samen met de kerriepoeder door het losgeklopte ei.

     

  10. 10

    Bestrooi de kipfilets met wat peper en zout naar smaak (en eventueel wat kippoeder), haal ze door de het op smaakgemaakte losgeklopte ei en wentel ze door de cornflakes.

  11. 11

    Bak de kipfilets op middelhoog vuur in een koekenpan met een klontje kokosolie.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter