Wiener Rostbraten

chef-kok
Ramon Brugman
Wiener Rostbraten (123)
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
104 personen

Chef-kok Ramon Brugman kiest voor zijn snelle maaltijd, een Oostenrijkse klassieker: Wiener Rostbraten, een maaltijd met aardappelpuree, gebakken bloemkool en biefstuk, maar dan natuurlijk bereid à la Ramon.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 4
    stukken biefstuk of entrecote
  • 3
    uien
  • 4
    grote augurken
  • 1
    tl paprikapoeder
  • 3
    klontjes boter
  • 1
    bloemkool
  • 500 g
    kruimige aardappelen
  • 100 ml
    melk
  • zout en peper
  1. 1

    Begin met de Wiener rostbraten. Wrijf het vlees in met zout en peper en bak deze in de boter bruin. Haal het vlees uit de pan en verpak het in aluminiumfolie zodat het kan rusten.

     

  2. 2

    Snij ondertussen de ui en bak deze daarna in het bakvet. Als ze bruin zijn voeg je het paprikapoeder toe.

  3. 3

    Snij de bloemkool fijn en bak deze ongeveer 15 minuten in wat boter. Breng op smaak met zout en peper.

  4. 4

    Kook de aardappels gaar en stamp ze tot puree. Voeg de melk en boter toe en breng op smaak met zout en peper. 

  5. 5

    Snij de augurken en het vlees in lange dunne banen. Doe wat aardappelpuree op een bord. Strooi er wat bloemkoolroosjes overheen. Leg er wat reepjes vlees bovenop en vervolgens ook de augurk en uien. Voeg als laatst een beetje van de jus toe.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!