Niet kruimelen!
Die Drentse krentenwegge is geen ordinair krentenbrood, maar een luxe uitvoering. In het oosten vaak een traktatie voor kraambezoek, maar past ook op het bordje voor het Moederdag ontbijt.
Koffieleuten met mams
De Fransen weten wel wat bakken is. Deze citroen taartjes zijn één van de meest begeerde gebakjes uit de patisserie. Ramon houdt ervan en vult ze op met citroen en bosbessen. Heerlijk bij de koffie!
Gezonde lunch
Van het ontbijt door naar de lunch. Onze Sharon weet er wel raad mee. Zij maakt courgette bootjes. Niet met gehakt, maar lekker vegetarisch met kikkererwten en knapperige bruschetta’s.
Spaanse borrelhapjes
De dag breekt zo lekker met een borrelhap. Zeker als je de Spaanse tapas van Ramon volgt. Geglaceerde kip-kluifjes met honing en tijm, salade met gepofte groenten, visballetjes en gegrild brood. Schenk daarbij nog een lekker glaasje en je rolt zo de avond in.
Pasta vongole
Genoeg gegeten, maar hou ruimte voor deze pasta vongole. Met schelpjes en witte wijn. Eenvoudig, maar kook de ingrediënten niet te lang. En anders is er altijd volgend jaar. Kan je deze culinaire Moederdag nog eens rustig over doen.