pastinaaksoep
7 min

Pastinaaksoep met rijkelijk gevulde gepofte aardappel

Zin in soep? Maak de romige, geroosterde pastinaaksoep van onze chef Sharon. En vergeet vooral de gepofte aardappel niet. Rijkelijk gevuld met paddenstoelen, avocado en een frisse dip van kokosyoghurt.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • voor de pastinaaksoep
    500 g
    pastinaak
  • 1
    takje rozemarijn
  • 300 ml
    kokosmelk
  • 2
    groentebouillonblokjes
  • 2
    uien
  • koolzaadolie
  • 4 dl
    water
  • 1
    bosje dille
  • voor de gepofte aardappel
    4
    grote aardappels
  • 200 g
    gemengde diverse paddenstoelen
  • 1 tl
    vijfkruidenpoeder
  • 3 el
    sojasaus
  • 1
    rijpe avocado
  • 4 el
    kokosyoghurt
  • 4
    blaadjes munt
  • zeezout
  • olie
  • benodigdheden
    staafmixer
  • aluminiumfolie
  1. Verwarm de oven op 180 graden voor het roosteren van de pastinaak. Snijd de pastinaak in plakken van ongeveer 1 cm dik en de uien in halve ringen. Neem een ovenschaal en leg de pastinaak en uien erop. Bestrooi het met wat olijfolie en zeezout en leg de rozemarijn takjes erbij. Bak het 20 min in de voorverwarmde oven.

  2. Haal de pastinaak uit de oven. Voor de gepofte aardappels verwarm je de oven op 200 graden. Boen de aardappelen schoon en wikkel ze aardappelen per stuk in de aluminiumfolie met wat zeezout en olie. Pof ze in ongeveer 60 min gaar.

  3. Verwijder dan de rozemarijn van de pastinaak. Doe de pastinaak in een soeppan. Roer het door en voeg de groentebouillonblokjes toe en een beetje peper. Schenk het water in de pan en breng het aan de kook.

  4. Voor de vulling van de aardappel snijd je alle paddenstoelen in stukjes. Laat de koekenpan alvast heet worden. Bak de paddenstoelen in de pan. Voeg de vijfkruidenpoeder toe aan de paddenstoelen. Roer dit goed om en blus de paddenstoelen af met de sojasaus. Voeg de kokosmelk bij de soep. En pureer de soep met een staafmixer.

  5. Snijd de dille en roer deze door de soep. Haal de aardappels uit de oven. Snijd de munt voor de vulling van de aardappel. Lepel de avocado uit en snijd deze in stukjes. Open de gepofte het aluminiumfolie om de aardappels, maar pas op deze zijn erg heet. Snijd de aardappel doormidden. Doe hier de paddenstoelen in, schep er wat kokosyoghurt op en werk het af met de stukjes avocado en de verse munt.

  6. Schenk wat soep in een kom en serveer deze met de gepofte aardappel. 

  7. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.