Peren gestoofd met koffie en chocolade
Alain laat zich inspireren door versgemalen koffie! Hij maakt een dessert van gestoofde peren met koffie, chocolade en nog meer lekkers.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
4Doyenne de Comice peren
-
2stengels sereh
-
•stukje verse gember
-
4steranijs
-
1kaneelstokje
-
1vanillestokje
-
2limoenen
-
1 dlespressokoffie
-
400 grsuiker
-
100 grpure chocola
-
1/2 dlkokoscreme
-
250 grpistachenoten
-
Schil de peren en probeer hierbij het steeltje te behouden. Doe de schillen samen met de gember, steranijs, kaneelstokje, vanille stokje, limoenrasp en limoensap in een ruime pan en laat het 10 minuten zachtjes sudderen en trekken.
-
Voeg 2 liter water, de koffie en suiker toe en doe de peren hierin, laat het geheel nog een half uurtje zachtjes sudderen en daarna afkoelen.
-
Verwarm de chocola met de kokoscrème.
-
Neem de peren uit het sap, droog ze op keukenpapier en snijd een stukje van de onderkant zodat ze mooi blijven staan. Bedek ze geheel met gemalen pistache door ze er doorheen te rollen.
-
Schenk de chocola op de borden, zet de peer erop en sprenkel nog een beetje chocola op de peer.
- Eet smakelijk!